Trauner en Sinisterra ontbreken; vrees voor langere afwezigheid

21 december 2021, 14:43

Feyenoord moet het in de laatste wedstrijd van 2021 stellen zonder sterkhouders Gernot Trauner en Luis Sinisterra. De ploeg gaat woensdag om 18:45 uur op bezoek bij sc Heerenveen, maar dat duel komt voor het tweetal te vroeg. Het is zelfs nog de vraag of zij na de winterstop wél direct kunnen aansluiten.

"Die twee spelen niet", was trainer Arne Slot dinsdag duidelijk tijdens zijn persconferentie. Daar voegde clubwatcher Sinclair Bischop later nog aan toe dat het ook de vraag is of ze op tijd fit zullen zijn voor het trainingskamp van Feyenoord na de winterstop in Spanje. Sinisterra heeft vandaag (dinsdag) een scan laten maken. Het gaat niet om een zware knieblessure, maar wel om iets dat 'twee' of 'vier tot zes' weken zou kunnen duren. "En dat maakt nogal een verschil."

De Colombiaan liep zijn blessure op in de Klassieker van afgelopen zondag. Daar keerde hij na de rust niet meer terug op het veld en leek het er al snel op dat hij ook woensdag niet zou gaan halen. Gernot Trauner ontbrak in dat duel sowieso al nadat hij geblesseerd uitviel in het bekerduel tegen FC Twente. Reiss Nelson en Lutsharel Geertruida lijken in Heerenveen de logische vervangers te zijn. 

Gedurende dit seizoen werd vaker de vraag gesteld of Feyenoord de intensieve speelstijl wel vol kon houden, maar daar wilde Slot deze gevallen niet aan wijten. "Het is heel normaal dat je wel eens één of twee blessures hebt. Helemaal als je over zo'n lange periode kijkt. In dit geval hebben we - tussen aanhalingstekens - 'het geluk' dat het er twee zijn waar we ook nog uitstekende vervangers voor hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen