Van den Bergh beboet na vechtpartij

Ger
2 augustus 2006, 11:38

Ricky van den Bergh krijgt een boete van zijn club RKC Waalwijk. De 25-jarige aanvaller raakte dinsdag betrokken bij een massale vechtpartij tijdens het oefenduel met Cambuur Leeuwarden. De wedstrijd werd door arbiter Steegstra na het incident gestaakt.

In Franeker ontspoorde het duel in de eerste helft na een forse overtreding van Cambuur-verdediger Joris van Rooijen op Van den Bergh. De aanvaller ging vervolgens op de vuist met zijn tegenstander. Uiteindelijk onstond een massale vechtpartij waarbij spelers van beide clubs en supporters betrokken raakten.

Van den Bergh kreeg het in zijn Sparta-periode al eens aan de stok met de achterban van Cambuur. De aanvaller stak anderhalf jaar geleden in Leeuwarden zijn middelvinger op naar de Friese fans, omdat deze de spelers van Sparta hadden bekogeld met sneeuwballen. Door die actie werd Van den Bergh dinsdag al voor de aftrap door Cambuur-supporters uitgescholden en bekogeld met bier. En na afloop werd hij per politiebusje afgevoerd.

RKC was niet op de hoogte van het verleden van Van den Bergh in Friesland. "Dat had 'ie ons moeten melden, dan hadden we hem niet meegenomen", aldus RKC-directeur Henry van der Vegt in het Brabants Dagblad. "Reken maar dat hij hier een boete voor krijgt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen