La Cattedrale: in dit peperdure stadion gaan Inter en Milan spelen

21 december 2021, 20:05

AC Milan en Inter hebben de knoop doorgehakt over de bouw van een nieuw stadion. De aartsrivalen spelen momenteel samen in San Siro, maar zullen over zes jaar te bewonderen zijn in La Cattedrale. Het megaproject wordt naast het iconische San Siro gebouwd.

De topclubs hebben zich laten inspireren door twee historische gebouwen in de Italiaanse stad. De Duomo en de Galleria Vittorio Emanuele golden als inspiratiebron voor het fonkelnieuwe en peperdure onderkomen. 'Het zal een uniek stadion worden, dat nergens ter wereld zijn gelijke zal hebben', schrijven de clubs in een statement op de clubwebsite.

In La Cattedrale, dat tevens nog door het leven zal gaan als San Siro, zijn vanaf de zomer van 2027 65.000 supporters welkom. Liefst twintig stadions in Europa bieden plek aan meer fans. Het grootste onderkomen is Camp Nou van FC Barcelona, dat volledig gevuld plaats biedt aan 99.354 toeschouwers.

Op Twitter stuit de bouw van het nieuwe stadion op forse kritiek. Supporters vinden dat de identiteit van de clubs wordt verwaarloosd. Daar is AC Milan-voorzitter Paolo Scaroni het niet mee eens. "Het nieuwe stadion wordt het mooiste ter wereld dat gekenmerkt zal worden dooreen sterke identiteit en herkenbaarheid. Door het nieuwe stadion krijgen de clubs de kans om ook op internationaal niveau te concurreren met de top."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen