Ajax en PSV balen: voorzitter denkt dat Afrika Cup doorgaat

21 december 2021, 20:21

Patrice Motsepe gaat ervan uit dat de Afrika Cup komende maand gewoon doorgaat. De voorzitter van de Afrikaanse voetbalbond CAF weet dat het toernooi onder vuur ligt vanwege de oprukkende omikronvariant in het continent, maar Motsepe vreest niet dat hij het toernooi moet annuleren.

De Afrika Cup wordt komende januari afgewerkt in Kameroen. "Ik ga op 9 januari naar de openingswedstrijd tussen Kameroen en Burkina Faso kijken", wordt Motsepe geciteerd door Nu.nl. Clubs staan liever geen spelers af voor het toernooi. De spelersvakbond vindt het namelijk niet verantwoord. "Voor zover wij weten heeft de CAF nog geen geschikt medisch en operationeel protocol voor het toernooi. Daardoor zijn clubs nog niet in staat om spelers voor de Afrika Cup vrij te geven."

Motsepe is echter van mening dat de organisatie in Kameroen er vanaf 9 januari alles aan kan doen om de veiligheid van de spelers te garanderen. Het toernooi zal een maand duren: na de openingswedstrijd tussen Kameroen en Burkina Faso wordt de groepsfase afgewerkt. Op 6 februari staat de finale van het Afrikaanse toernooi gepland.

Ajax en PSV volgen de berichtgeving over de Afrika Cup met bovengemiddelde interesse. De Eindhovenaren moeten, mits het toernooi doorgaat, Ibrahim Sangaré een maand missen. Ajax moet het stellen zonder Sébastien Haller en Mohammed Kudus, terwijl ook Noussair Mazraoui nog uitgenodigd kan worden. Hij leeft echter in onmin met de Marokkaanse bondscoach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen