Persoonlijke fout doet PEC wederom de das om

21 december 2021, 20:52   Bijgewerkt: 22 december 2021, 00:02

In navolging van FC Twente heeft ook Vitesse dankbaar gebruik gemaakt van de fouten die PEC Zwolle zo ongeveer elke week maakt. In het eigen Gelredome speelde Vitesse bepaald niet naar de mogelijkheden, maar een foutje van de hekkensluiter was genoeg voor de winnende treffer van Loïs Openda: 1-0. Extra zuur voor PEC Zwolle was dat het met energieke spel zelf ook een doelpunt had afgedwongen, alleen stond aangever Mees de Wit buitenspel.

Na precies de helft van de competitie te hebben gehad, stonden Vitesse en PEC Zwolle net als in de eerste speelronde weer tegenover elkaar. Na zeventien speelronden bevonden de Arnhemmers zich op plek vier, met dertig punten, vijf keer zoveel als PEC Zwolle. De Blauwvingers stonden daarmee op de laatste plaats, met slechts een overwinning, drie remises en negen punten achterstand op de veilige vijftiende plaats van RKC Waalwijk.

PEC creëerde zelf ook een aantal mogelijkheden. In het openingskwartier dwongen Slobodan Tedic en Thomas van den Belt Vitesse-doelman Jeroen Houwen tot een redding. Daarna was het wachten tot de blessuretijd, waarin PEC dacht te scoren. Op aangeven van De Wit schoot Mustafa Saymak via de binnenkant van de paal raak en vierde de goal, totdat de VAR ernaar ging kijken. Buitenspel, luidde het oordeel van de heren in Zeist. 

Het zoveelste baalmoment voor PEC dit seizoen, maar zeker niet de laatste. Vlak na rust strafte Vitesse een fout van Van den Belt namelijk genadeloos af. Op het middenveld gaf Van den Belt een foute pass en daar wist Nikolai Baden Frederiksen wel raad mee. De spits, die in de afgelopen twee wedstrijden tegen Sparta vier keer scoorde, was nu aangever. Hij stuurde Openda diep en die verschalkte Lamprou met een hard schot: 1-0.

Meer kansen creëerde Zwolle eigenlijk niet. Corners en vrije trappen waren er wel, maar die overleefde Vitesse zonder kleerscheuren. De Arnhemmers konden zo ondanks het matige spel de tiende zege van het seizoen bijschrijven, terwijl bij Zwolle de teller op één blijft staan na achttien wedstrijden. Na de winterstop is er werk aan de winkel voor de Zwollenaren, die weer het kind van de rekening zijn van een eigen fout.

Opstellingen en beoordelingen*:

Vitesse: Jeroen Houwen 7, Eli Dasa 5.5, Danilho Doekhi 6, Riechedly Bazoer 5 (78. Tomas Hajek -), Jacob Rasmussen 6, Maximilian Wittek 5.5, Sondre Tronstad 6, Matus Bero 5, Daan Huisman 5.5 (88. Thomas Buitink -), Loïs Openda 7, Nikolai Baden Frederiksen 6.5 (71. Patrick Vroegh -).

PEC Zwolle: Kostas Lamprou 6.5, Bram van Polen 6 (68. Rav van den Berg 6.5), Siemen Voet 5, Yuta Nakayama 6.5, Rico Strieder 6 (68. Elikia Mbinga 5), Mees de Wit 6.5, Mustafa Saymak 6.5 (68. Pelle Clement 5), Thomas van den Belt 4 (84. Gervane Kastaneer -), Eliano Reijnders 5.5, Slobodan Tedic 5, Luka Adzic 5 (82. Samir Lagsir -).

Man of the match: Loïs Openda

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen