FC Barcelona morst ook tegen tiental Sevilla punten

21 december 2021, 23:30

FC Barcelona blijft kwakkelen onder Xavi. De nieuwe coach morste voor de vijfde keer in acht wedstrijden punten, door met 1-1 gelijk te spelen tegen Sevilla. De hoogvlieger in Spanje speelde ruim een halfuur met een man minder, maar trok uiteindelijk een zwaarbevochten punt over de streep. De ontmoeting eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Nee, Xavi heeft het nog niet bepaald op de rit sinds hij coach is van FC Barcelona. De teruggekeere clubicoon nam twee maanden geleden het stokje over van de ontslagen Ronald Koeman, maar slaagt er nog niet in te imponeren. Nadat Papu Gomez de score opende namens het Sevilla van basisklant Karim Rekik, leek een nieuwe domper aanstaande. Barça richtte zich echter op, maar zal zich alsnog de morele verliezer voelen. Tegen het tiental van Sevilla bleef het bij een gelijkspel.

Het was FC Barcelona dat in de slotfase, mede na een oliedomme rode kaart voor Jules Koundé, het meeste aanspraak maakte op de overwinning. Tien minuten voor tijd kreeg Gavi een opgelegde mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te koppen, maar de jonge middenvelder kopte naast. Vlak voor rust had Ronald Araujo hem nog juist het goede voorbeeld gegeven, door de bal na een hoekschop achter de doelman te koppen.

Ousmane Dembélé raakte de paal namens Barça, dat langzaam bezig was aan een race tegen de klok. Barça knokte voor de volle buit en bracht zelfs Luuk de Jong nog binnen de lijnen voor de winnende treffer, maar het mocht niet baten. Eenmaal mocht hij bijna juichen: zijn kopbal in minuut 95 kon echter eenvoudig worden gekeerd door de doelman.

Kleerscheuren

Voor FC Barcelona, dat begon met Frenkie de Jong, werd het geen wedstrijd zonder kleerscheuren. De scheidsrechter slingerde middenvelders Sergio Busquets en Gavi op de bon, waardoor zij geschorst zijn voor het volgende duel. Het duo moet daardoor de eerste wedstrijd van na de jaarwisseling, tegen Mallorca, aan zich voorbij laten gaan.