De Ligt aangepakt: "Loyaler naar zijn agent dan naar de club"

22 december 2021, 07:47   Bijgewerkt: 22 december 2021, 07:54

Bij Juventus zijn ze niet blij met de uitspraken van Mino Raiola over een mogelijke vertrekwens van Matthijs de Ligt. De zaakwaarnemer liet afgelopen week weten dat de verdediger klaar zou zijn voor een nieuwe stap. Maurizio Arrivabene, directeur bij de Serie A-club roept de spelers op om 'gewoon hun werk te doen' en reageert daarmee indirect op de Nederlandse verdediger.

Raiola was bij de NOS uitgesproken over zijn speler. "Naar welke clubs Matthijs kan? Dat kunnen we allemaal wel bedenken. Het is niet Fortuna Düsseldorf, met alle respect. We moeten kijken hoe de markt er uitziet en hoe de situatie sportief gezien is. De Ligt moet zich ook qua speelwijze goed voelen. Het is de vraag of die clubs in de markt zijn en of ze het budget hebben om hem weg te halen bij Juventus. Dat hoeven echt geen Premier League-clubs te zijn. Barcelona, Real Madrid en Paris Saint-Germain kunnen het ook worden."

Lees ook: 'Chelsea luistert aandachtig naar De Ligt-uitspraken van Raiola'

Het zorgde dus voor woede en verantwaardiging bij het bestuur van de club. "Spelers zijn inmiddels loyaler naar hun agenten dan naar de club waar ze voor uitkomen. Zij moeten hun werk doen, dan doen wij dat ook. Je kunt wel zeggen dat je geeft om de club waar je voor speelt, maar dan moet je het ook laten zien", begint Arrivabene bij DAZN. Hij stelt dat Juventus nu niet meteen met de verdediger om de tafel gaat om hem langer binnenboord te houden. "We gaan praten als het moment daar is. Dat doen we bij elke speler en daar maken we dus geen uitzonderingen in."

De Ligt heeft nog een contract tot medio 2024 in Turijn, waardoor er voor de Oude Dame nog geen reden is om per direct met de mandekker om de tafel te gaan. Voor aanvang van de wedstrijd tussen Cagliari en Juventus kreeg trainer Massimiliano Allegri zich ook uit over de uitspraken van Raiola. De oefenmeester wilde niet te veel zeggen, maar kon zijn ergernis niet helemaal verbergen. "Wat moet ik daar nu op zeggen? Zal ik de vraag gewoon herhalen, of helemaal geen antwoord geven?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen