'Dortmund weet vraagprijs van 'topkandidaat' Haller'

22 december 2021, 11:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het lijkt niet de vraag of Erling Haaland gaat vertrekken bij Borussia Dortmund, maar naar welke club hij gaat. Daarom is de technisch directeur al druk op zoek naar mogelijke vervangers. Sébastien Haller en Patrick Schick van Bayer Leverkusen zouden de topkandidaten zijn om de spits op te volgen in het Signal Iduna Park.

Dat maakt Sport Bild bekend. Haller maakt dit seizoen vooral veel indruk in de Champions League. De Amsterdammers betaalden een jaar geleden 22,5 miljoen euro voor de aanvaller, die meer dan dertig keer trefzeker was in nog geen vijftig wedstrijden. In oktober werd Dortmund ook al aan de spits gelinkt, maar het werd al snel weer stil rondom Haller. Nu zou de interesse toch weer nieuw leven ingeblazen zijn. Om de aanvaller daadwerkelijk binnen te halen, moet er veertig miljoen euro overgemaakt worden naar de Johan Cruijff ArenA.

De tweede optie lijkt nog een stuk duurder te zijn. Schick kwam anderhalf jaar geleden voor 26,5 miljoen euro naar Leverkusen. Hij ligt nog vast tot medio 2025 en is onomstreden bij die Werkself, waardoor de club hem niet voor een appel en een ei laat gaan. Daar komt nog bij dat Leverkusen en Dortmund serieuze concurrenten van elkaar zijn. Bayer zal dus extreem hoog in de boom gaan zitten voor de Tsjech. Dortmund lijkt dus sowieso een flinke geldsom neer te moeten leggen voor een aanvalsleider, die Haaland moet doen vergeten.

Algemeen directeur Hans-Joachim Watzke liet zich afgelopen weekend uit over de situatie van de Noor: "Hij kan blijven, maar er is ook een kans dat hij vertrekt. Real Madrid is heel geïnteresseerd, net als minstens 25 andere clubs'.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen