Frenkie de Jong baalt van puntverlies, 'bitterzoet gevoel' bij Xavi

22 december 2021, 11:00   Bijgewerkt: 22 december 2021, 11:05

FC Barcelona morste gisteren voor de vijfde keer in acht wedstrijden punten. De Catalanen kwamen tegen de nummer twee Sevilla niet verder dan 1-1, terwijl de ploeg uit Andalusië het doel uit moest spelen met tien man. Het zorgde dan ook voor gemengde gevoelens bij Xavi, die zag dat zijn ploeg voetballend de betere was.

"Ik heb een bitterzoet gevoel. Het zal moeilijk voor me zijn om te slapen. We moesten winnen om dichter bij de Champions League-plaatsen te komen. Vooral als je dan met tien tegen elf speelt", aldus de oefenmeester op de persconferentie. "Ik vond ons in de eerste helft vooral heel goed, je ziet dat het team groeit. Daarom ben ik trots op mijn ploeg, ondanks het gelijkspel. Het zat ons deze keer niet mee. Ousmane Dembélé had nog een schot op de baal en Gaví kwam nog dichtbij met een inzet. Het team heeft gestreden. Barcelona is een club die prijzen hoort te winnen, we zijn onderweg daar naartoe."

Frenkie de Jong sloot zich bij de trainer aan. "De fans kunnen optimistisch zijn. We hebben een geweldig team, maar we moeten leren om wedstrijden te winnen", vertelt de Nederlander aan Mundo Deportivo. "We speelden bijna een half uur met een man meer, dan moet je deze wedstrijd winnen. We waren beter dan Sevilla, zoals het hoort. We zijn niet voor niets Barcelona."

Sevilla

Sevilla-trainer Julen Lopetegui kon wel leven met het punt tegen de Catalaanse club. "We hebben geweldig gevochten en karakter getoond. Aan het begin van de tweede helft deden we het heel goed. We domineerden en je zag dat Barcelona daardoor ging twijfelen. Tot de rode kaart. Daarna moesten we een stap terug doen, maar uiteindelijk hebben we maar één grote kans tegen gekregen. Dat was het schot van Dembélé. Ik vind dat mijn team buitengewoon gespeeld heeft", vertelde de oefenmeester, die met zijn ploeg tweede staat. Het gat met koploper Real Madrid is vijf punten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen