SC Cambuur
0 – 4
Ajax

Jansen en Wijndal opgelucht na 'kutwedstrijd': "Zitten in een flow"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

22 december 2021 – AZ heeft het seizoen afgesloten met een overwinning, maar makkelijk ging het niet. De Alkmaarders wonnen van FC Groningen door een prachtige treffer van Jesper Karlsson, die na het laatste fluitsignaal de complimenten kreeg van ploeggenoot Owen Wijndal en trainer Pascal Jansen.

Jansen en Wijndal opgelucht na 'kutwedstrijd': "Zitten in een flow"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Het was een hele mooie goal", vertelt Wijndal, die zijn ploeg zag worstelen tegen het tiental van FC Groningen. We creëerden eigenlijk weinig kansen. Dan moet je hopen op een moment van Jesper of een andere aanvaller. Na zo'n goal is het wel wat lekkerder voetballen, maar toen is het op het einde nog een beetje billenknijpen. Zij gaan alles of niet spelen en hopen dat de bal nog goed valt. Het was een kutwedstrijd, maar we hebben gewonnen."

Lees ook: Buijs boos: "Dan heb ik straks een tuchtcommissie aan m'n broek"

De Alkmaarders klimmen door de driepunter naar de top-vijf van de competitie, terwijl de ploeg slecht begon aan het seizoen. Na het vertrek van Calvin Stengs, Myron Boadu, Teun Koopmeiner, Marco Bizot en Jonas Svensson had het team tijd nodig. "We zitten in een goede flow. Die gaan we na de winterstop doortrekken", aldus Wijndal. "Het belangrijkste is dat we de koppen bij elkaar houden. Dan slaan we de weg naar boven verder in."

Jansen zag dat het niet vanzelf ging tegen de stugge ploeg van Danny Buijs. "Het is geen uitgemaakte zaak dat je een ploeg met tien man op een hoopje speelt. Ze hebben goed verdedigd en het ons daardoor heel moeilijk gemaakt", aldus de trainer, die uiteindelijk wel kon juichen door de treffer van Karlsson. "Fijn dat je zo'n speler in je ploeg hebt. Jesper brengt creativiteit en doelgerichtheid. Hij kan uit het niets wat creëren en dit was echt een wonderschone goal."

  • Topclub Adv

    Wie wint de kraker tussen Feyenoord en PSV? Zet €1,00 op de winnaar en win €100,00 als je het goed hebt!

    Maak de wedstrijd van aanstaande zondag nog spannender! Voorspel je de winnaar juist, dan schrijf je 50 euro tot zelfs 100 euro bij met slechts een euro inzet.

  • Reacties

    Eredivisie

    gerelateerd