Buijs en FC Groningen na dit seizoen uit elkaar na 'evaluatie'

22 december 2021, 13:44   Bijgewerkt: 22 december 2021, 13:53

FC Groningen moet op zoek naar een nieuwe trainer voor de toekomst. De club en Danny Buijs gaan na dit seizoen uit elkaar. De oefenmeester heeft het vier jaar volgehouden in de Euroborg, maar volgens beide partijen is het een mooi moment om verder te gaan zonder elkaar.

"Wij hebben als directie een evaluatie met elkaar gevoerd en zijn daarbij tot de conclusie gekomen dat we geen contractverlenging aangaan", vertelt technisch directeur Mark-Jan Fledderus op de website van de club. "Danny heeft als hoofdtrainer tot nu toe goed gepresteerd bij FC Groningen en daarvoor verdient hij absoluut de complimenten. We zijn er met elkaar van overtuigd dat we ook dit seizoen goed en succesvol kunnen afmaken. Daar gaan we met elkaar keihard aan werken."

De afzwaaidende trainer sluit zich bij die woorden aan. "Vier jaar geleden heb ik de kans gekregen om hoofdtrainer van FC Groningen te worden. Daar blijf ik de club altijd dankbaar voor en ik ben er trots op wat we in die periode met elkaar hebben bereikt. We hebben sportieve prestaties geboekt en spelers hebben zich individueel kunnen ontwikkelen in onze manier van werken. Maar vooral de binding tussen club, team en supporters is in die jaren in mijn ogen op een ongelooflijk positieve manier gegroeid. Na dit seizoen ga ik een nieuw avontuur aan. Tot die tijd gaan we er met elkaar alles aan doen wat binnen onze mogelijkheden ligt om ook dit seizoen succesvol af te sluiten."

Naast Buijs moet ook assistent-trainer Adrie Poldervaart vertrekken uit Groningen. Dat is toch opvallend, aangezien de club afgelopen zomer alles deed om de rechterhand van Buijs binnenboord te houden. De Graafschap zag in hem de perfecte trainer na het vertrek van Mike Snoei, maar Fledderus wilde hem niet zomaar laten gaan. Dat terwijl Poldervaart zelf wel oren had naar de stap, waar hij weer op eigen benen kon staan. Komende zomer kan hij dus wel weer aan de slag als een club interesse heeft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen