Revelatie Piroe bewijst ongelijk van Schmidt: "Was moeilijk"

22 december 2021, 14:04   Bijgewerkt: 22 december 2021, 14:19

Joël Piroe  bewijst in Engeland het ongelijk van trainer Roger Schmidt. Waar hij bij PSV nauwelijks aan de bak kwam, maakt hij nu veel indruk in het Championship. De aanvaller doet het zo goed dat Leicester City al in verband wordt gebracht met de spits. Zelf weet hij overigens niets van mogelijke interesse.

Dat vertelt de aanvaller in gesprek met The Football League Paper. De aanvaller staat na de eerste seizoenshelft op elf doelpunten, waarmee hij vierde is op de topscorerslijst. "Ik heb niets over de interesse gehoord, maar het zou een mooie stap zijn. Ik wil de top bereiken. Dat is denk ik de ambitie van elke voetballer. Op dit moment geniet ik van het moment bij Swansea City. Het is een perfecte club voor mij. Ik ben hier nu helemaal gewend en iedereen bij de club is super aardig."

In Leicester zou de aanvaller serieuze concurrentie krijgen van Jamie Vardy, Patson Daka en Kelechi Iheanacho. Bij PSV ervaarde hij hoe het was om als invaller te fungeren. Hij vond het moeilijk, erkent Piroe. "Het voelt alsof je alles geeft op de training, maar wat je ook geeft, het helpt niets. Je blijft wissel. Op dat moment vond ik het een goed idee om ergens anders voor mijn kans te gaan. Ik begrijp dat het zo gaat bij grotere clubs, maar ik voelde me goed genoeg om de basis te halen bij PSV. Het was een moeilijke periode."

Piroe stelt dat hij nooit een serieuze kans heeft gehad van Roger Schmidt. "Ik vroeg waarom ik op de bank zat en heb ook wel wat uitleg gekregen, maar ik denk dat het moeilijk is om een trainer te overtuigen", aldus de aanvaller. "Als een manager of een coach aan het begin van het seizoen een mening over je heeft en een beslissing over je neemt, is het heel moeilijk om die te veranderen. Zeker als je geen kansen krijgt. Daarom is het de juiste keuze geweest om naar Swansea te gaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen