Mendy voor de zevende keer aangeklaagd voor verkrachting

22 december 2021 – Benjamin Mendy zit mogelijk nog dieper in de problemen: er is woensdag een nieuwe aanklacht wegens verkrachting gedaan. Het zou al de zevende aanklacht zijn voor de vleugelverdediger, die al enkele maanden in de gevangenis zit wegens alle beschuldigingen.

Mendy voor de zevende keer aangeklaagd voor verkrachting

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Mendy heeft de aanklachten gekregen van vijf verschillende vrouwen, van wie vier minderjarig waren toen de vleugelverdediger zich mogelijk vergrepen heeft. De aanklachten komen uit de periode tussen oktober 2020 en augustus 2021, waarna de Fransman al snel vastgezet werd. De rechter zou op 24 januari met een definitieve uitspraak komen, maar die datum is volgens de Engelse media nu 'onrealistisch' omdat de nieuwe aanklacht ook nog bekeken moet worden.

Een nieuwe datum voor de uitspraak is nog onduidelijk. Tegelijk met Mendy verscheen ook Louis Saha Matturie voor de rechtbank van Chester. Hij wordt ook verdacht van verkrachtingen en aanrandingen, net zoals de verdediger van Manchester City. Of ze een onderlinge band hebben, werd niet helemaal duidelijk.

In oktober deed de voetballer voor de derde keer een verzoek om op borgtocht vrij te komen, maar dat werd door de rechter niet geaccepteerd. Nu ziet het er nog een stuk erger uit voor de verdediger, die nog anderhalf jaar onder contract staat bij Manchester City. De Engelsen betaalden zestig miljoen euro aan AS Monaco voor de verdediger.

Premier League

gerelateerd