'Barça heeft winterversterking voor circa vijftig miljoen binnen'

22 december 2021 – Ferran Torres is de eerste winterse versterking van FC Barcelona. De Catalaanse media weten zeker dat de aanvaller overkomt van Manchester City. In Engeland kon hij niet rekenen op voor speeltijd door de moordende concurrentie bij de Engelse topclub, maar in Catalonië moet hij een van de sterkhouders worden.

'Barça heeft winterversterking voor circa vijftig miljoen binnen'

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Sport meldt dat Barcelona 45 miljoen euro heeft betaald voor de aanvaller, terwijl andere Spaanse media uitgaan van 55 miljoen euro. In Manchester speelde hij 43 wedstrijden, waarin hij zestien keer scoorde en vier keer de aangever was bij een doelpunt. Guardiola wilde hem destijds graag hebben en daarom betaalde het bestuur meer dan twintig miljoen euro voor het jeugdexponent van Valencia.

Bijna anderhalf jaar later vertrekt de Spanjaard voor ongeveer het dubbele van dat bedrag richting Barcelona, dat al enige tijd in de markt was voor de flankspeler. De clubs waren al langer aan het onderhandelen over de diensten van de Spanjaard, maar lange tijd lagen de clubs ver uit elkaar. Dat terwijl de voetballer wel al een akkoord had gesloten met Barcelona, waar de kans op speeltijd een stuk groter is voor de aanvaller. 

De club heeft al het gehele seizoen problemen met de bezetting in de voorhoede. Mede daardoor moest vleugelverdediger Sergiño Dest al meerdere keren als buitenspeler optreden. De Catalanen zagen Lionel Messi transfervrij vertrekken, terwijl ook Antoine Griezmann wegging. Memphis Depay, Luuk de Jong en Sergio Agüero kwamen naar Nou Camp. De Argentijn moest zijn carrière beëindigen door hartproblemen, terwijl de Nederlandse kopsterke spits geen indruk wist te maken op Xavi.

Premier League

gerelateerd