Dortmund wil Haaland houden met smak geld, Ziyech geen optie

22 december 2021, 16:35

Bij Borussia Dortmund wil men ver gaan om Erling Haaland binnenboord te houden. De 21-jarige spits wordt al maanden gelinkt aan een vertrek bij de Duitse grootmacht en dat hoopt zijn werkgever te voorkomen. Een forse salarisverhoging speelt daarin een belangrijke rol.

Haaland is door zijn vele doelpunten een onmisbare schakel bij Dortmund. Ondanks een contract tot medio 2024 houden onder meer Real Madrid, FC Barcelona, Manchester City en Bayern München de situatie van de Noor goed in de gaten. Vooral de interesse vanuit Madrid lijkt serieus te zijn en volgens Sport Bild gaat directeur Hans-Joachim Watzke daarom snel een aanbieding doen.

Dortmund zou het salaris van Haaland namelijk willen verdubbelen om hem toch langer in het Signal Iduna Park te houden. Momenteel staat de goaltjesdief voor acht miljoen per jaar op de loonlijst, maar dat kan dus zestien miljoen euro worden. Daarmee zou Haaland de best betaalde speler binnen de selectie worden. Marco Reus is op dit moment de grootverdiener.

Ziyech te duur voor Die Borussen

In de zoektocht naar aanvallende versterkingen werd de naam van Hakim Ziyech ook genoemd in Dortmund. Volgens BILD is het inmiddels al geen optie meer om de aanvaller te huren van Chelsea. Daar is de ex-Ajacied niet zeker van een basisplaats, maar het salaris van tien miljoen euro is Dortmund te gortig. Daarom lijkt Ziyech deze transferperiode gewoon in Londen te blijven.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen