'Dest moest plaatsmaken voor aanwinsten, Bundesliga lonkt'

22 december 2021, 18:22

Sergiño Dest lijkt bezig te zijn aan zijn laatste weken in dienst van FC Barcelona. De Catalaanse topclub wil graag een aantal nieuwelingen presenteren en hoopt de ex-Ajacied daarom te slijten. Het vertrek van Dest moet ruimte maken in het beschikbare budget.

Barcelona is druk bezig met het aantrekken van onder meer Ferran Torres, die moet worden overgenomen van Manchester City. De De financiële middelen in Camp Nou zijn echter niet bijzonder groot en dus moeten er ook spelers worden verhuurd of verkocht. Volgens ESPN is Dest een van de mogelijke vertrekkers. De zoektocht naar een nieuwe werkgever hoeft niet lang te duren.

Bayern München lijkt namelijk wel oren te hebben naar de international van de Verenigde Staten. De koploper van de Bundesliga wil de rechtervleugelverdediger de rest van het seizoen huren met een optie tot koop. Bayern zou Dest komende zomer dan voor 25 miljoen euro kunnen overnemen. Barcelona betaalde medio 2020 twintig miljoen euro om de speler over te nemen van Ajax.

Bayern was destijds ook al zeer belangstellend, maar zag Dest dus naar Barcelona verkassen. Nu ruikt men in de Allianz Arena een nieuwe kans. Dest kwam onder Ronald Koeman nog geregeld in actie. Inmiddels is hij onder Xavi vooral bankzitter of wordt hij voorin geposteerd. De 21-jarige Almeerder heeft een contract tot medio 2025 bij Barcelona.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen