Onana verlaat Ajax in januari tijdelijk, Haller wacht oproep nog af

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

22 december 2021 – Lang waren er twijfels over of de Afrika Cup doorgang zou vinden. Deze week werd bekend dat het toernooi ondanks alle coronaperikelen gewoon doorgaat en dus maken de deelnemende landen één voor één hun selecties bekend. André Onana heeft inmiddels te horen gekregen dat hij voor Kameroen is opgeroepen, waardoor Ajax hem enkele wedstrijden zal missen.

Onana verlaat Ajax in januari tijdelijk, Haller wacht oproep nog af

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De Afrika Cup zal op 9 januari van start gaan en de finale wordt gespeeld op 6 februari. In het slechtste geval is Ajax Onana dus vier wedstrijden kwijt. Hij mist dan de ontmoetingen met FC Utrecht, Excelsior Maassluis voor de beker, PSV en Heracles Almelo. Gezien de Kameroener momenteel tweede doelman is, zal dat voor Ajax nog niet zo'n probleem zijn.

Het heeft daarentegen nog een Afrikaans international onder contract staan: Sébastien Haller. Ivoorkust heeft de selectie nog niet bekendgemaakt, maar Haller zal daar naar alle waarschijnlijkheid wel bij zitten. Zo wachten Ajax en de spits nog even af, maar het gemis van Haller is aanzienlijk vervelender voor de club. Zowel in de competitie als in de Champions League is hij de topscorer.

Lees ookVoor Ajax-fans 'wegduikende' Onana heeft akkoord: 'Here we go'

Echt grote namen staan er niet bij in de selectie van Kameroen. Onana krijgt gezelschap van spelers als Eric Maxim Choupo-Moting (Bayern München) en Karl Toko-Ekambi (Olympique Lyonnais). Kameroen zit in de poule met Burkina Faso, Ethiopië en Kaapverdië. Op 9 januari speelt het tegen Burkina Faso de eerste groepswedstrijd van het toernooi.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd