Bizarre taferelen Serie A: "Wisten dat Salernitana niet zou komen"

22 december 2021, 18:56

De wedstrijd tussen Udinese en Salernitana ging dinsdagavond niet door vanwege coronabesmettingen aan de kant van de bezoekers. Omdat het duel officieel niet werd afgelast moest de gastheer gewoon naar het stadion komen. Dat bizarre tafereel werd van dichtbij meegemaakt door Bram Nuytinck.

"We hadden al informatie gekregen van de directeur en de trainer", aldus Nuytinck in gesprek met Ziggo Sport. "De club had al berichten gehad dat Salernitana niet naar Udine zou komen. Ze zeiden ook dat de wedstrijd officieel gewoon door zou gaan. Dus moesten we gewoon klaar zijn om het veld op te stappen. Maar aan de andere kant wisten we al dat de tegenstander niet zou komen. Dan is dat allemaal wel een beetje raar."

Zodoende moest Nuytinck zich voorbereiden op een wedstrijd, terwijl hij wist dat er niet gespeeld zou worden. "Het is heel gek om toch in het stadion te zijn, je wedstrijdkleding aan te doen en de scheidsrechter in de gang een hand te geven. We wisten vooraf al dat we niet zouden spelen. Ik weet niet precies hoe de regels zijn en wat er bij Salernitana aan de gang was. Het is niet duidelijk of dit dan een overwinning voor ons wordt of dat we deze wedstrijd alsnog moeten spelen."

Eerder dit seizoen ging de wedstrijd tussen Juventus en Napoli om dezelfde reden niet door. De bezoekers hadden te maken met veel coronagevallen en mochten niet afreizen naar Turijn. Napoli kreeg een reglementaire nederlaag en één punt in mindering aan de broek, maar ging met succes in beroep. Daarom moest de wedstrijd tegen Juventus alsnog gespeeld worden. Het is de vraag wat er met Udinese - Salernitana gaat gebeuren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen