Feyenoord sluit jaar goed af met overtuigende zege in Friesland

22 december 2021, 21:12

Feyenoord heeft 2021 in Friesland met een uitstekend resultaat afgesloten. De ploeg van Arne Slot was heer en meester op bezoek bij sc Heerenveen en versloeg de Friezen met 0-3. De Rotterdammers maakten een frisse indruk in het Abe Lenstra Stadion en gaan door doelpunten van Bryan Linssen, Guus Til en Marcos Senesi met een goed gevoel het nieuwe jaar in.

Terwijl Heerenveen een geweldige week beleefde na de overwinning op SC Cambuur in de derby, was de stemming in Rotterdam-Zuid heel anders. Het team van Slot maakte een rampweek door. Feyenoord werd uitgeschakeld in de KNVB Beker (2-1 verlies bij FC Twente) en verloor ook nog eens van Ajax in De Klassieker (0-2). Het waren de eerste harde tikken voor de Rotterdammers in dit seizoen, want Feyenoord presteert verder uitstekend. De Rotterdammers gingen overtuigend door in de Conference League en haalt ook in de competitie prima resultaten. Om de goede eerste seizoenshelft niet te laten overschaduwen door afgelopen week moest er in Heerenveen een goed resultaat worden behaald.

Na een halfuur spelen, toen de thuisploeg juist beter in de wedstrijd leek te komen, was het wél raak voor Til. De aanvallende middenvelder van Feyenoord kwam na een prima aanval alleen voor Mous te staan, die hij dit keer wel verschalkte. Het was de juiste afspiegeling van het wedstrijdbeeld in de eerste helft. Feyenoord creëerde erg veel kansen, maar was niet nauwkeurig genoeg in de afronding. De thuisploeg had wat momentjes en kreeg een hele grote mogelijkheid, maar Tibor Halilovic zag zijn inzet gekeerd worden door Justin Bijlow.

Vlak voor rust was het toch nog een keer raak voor Feyenoord. Uit een hoekschop kopte Senesi, die de laatste weken in een mindere vorm verkeerde, hard binnen: 0-2. Het was een dik verdiende voorsprong voor de ploeg van Slot. Echter kwam de gastheer goed uit de kleedkamer en kopte Henk Veerman vlak na rust de aansluitingstreffer binnen. Echter zag de VAR van dienst, in dit geval Jochem Kamphuis, dat de boomlange Volendammer buitenspel stond. Daardoor bleef het bij 0-2, maar dat duurde niet lang. Het was Linssen die de wedstrijd na zestig minuten spelen in het slot gooide. De spits van Feyenoord kopte op uitstekende wijze binnen na een korte corner: 0-3. De ervaren aanvalsleider maakte daardoor alweer zijn elfde goal van het seizoen en nog veel belangrijker: hij zorgde ervoor dat Feyenoord de wedstrijd in Friesland rustig kon gaan uitspelen.

Opstellingen en beoordelingen:*

sc Heerenveen: Xavier Mous 6.5, Milan van Ewijk 5.5, Sven van Beek 5 (46. Ibrahim Dresevic 5), Nick Bakker 5, Rami Kaib 5.5; Nicolas Madsen 5 (79. Rami Al Haij -), Tibor Halilovic 6, Joey Veerman 5.5 (71. Rodney Kongolo --); Anthony Musaba 5 (62. Benjamin Nygren 5), Henk Veerman 6, Siem de Jong 4.5 (62. Filip Stevanovoic 5).

Feyenoord: Justin Bijlow 7; Marcus Pedersen 6.5, Lutsharel Geertruida 6.5, Marcos Senesi 7, Tyrell Malacia 7; Frederik Aursnes 7, Orkun Kökcü 7.5, Guus Til 7.5; Alireza Jahanbakhsh 6 (74. Jens Toornstra -), Bryan Linssen 7.5 (85. Cyriel Dessers -), Reiss Nelson 6 (85. Mark Diemers -).

Man of the Match: Bryan Linssen

*spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen