Crisis: NEC bezorgt Willem II negende nederlaag op rij

22 december 2021, 20:49   Bijgewerkt: 22 december 2021, 21:16

NEC heeft zonder groots te spelen het uitduel tegen Willem II winnend afgesloten. Het werd in Tilburg 0-1 door een doelpunt van spits Magnus Mattsson. In een wedstrijd - waarbij het leek alsof beide ploegen naar de winterstop snakten - waren de Nijmegenaren het meest gelukkig. NEC kan met deze overwinning wederom drie punten bijschrijven en heeft met deze overwinning dit seizoen al zeventien punten behaald in uitwedstrijden. Voor Willem II is de winterstop zeer welkom, waarbij herstelwerkzaamheden noodzakelijk zullen zijn.

Willem II leek te beseffen dat een overwinning in de laatste wedstrijd voor de winterpauze zeer wenselijk was, want ze staken er in de beginfase van de wedstrijd meer energie in dan de ploeg van Rogier Meijer. Waar De Tricolores niet slaagden in hun speurtocht naar doelkansen, waren even later de eerste mogelijkheden aan de overkant voor NEC. Het leverde een ongevaarlijke kopbal van Jordy Bruijn in de handen van Timon Wellenreuther op en een schot van Elayis Tavsan, waarbij Willem II-keeper Wellenreuther zich moest strekken om een doelpunt in de korte hoek te voorkomen.  

Twintig minuten voor tijd voerde Fred Grim drie wissels door. Dries Saddiki, Pol Llonch en Daniël Kabangu verlieten het veld en met de verse krachten Görkem Saglam, Anargyros Kampetsis en Kwasi Wriedt hoopte de oefenmeester een slotoffensief te forceren. Door dit opportunistische spel van Willem II was het echter juist NEC dat mondjesmaat gevaar stichtte. Er veranderde dan ook weinig aan het spelbeeld. NEC loerde op de counter, maar was erg slordig. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd vergreep Ulrik Jenssen zich aan Elayis Tavsan, die recht op doelman Wellenreuther af dartelde. Danny Makkelie trok de eerste kaart van de wedstrijd en helaas voor Willem II was dat direct een rode prent.

Opstellingen en beoordelingen*

Willem II: Timon Wellenreuther 6; Derrick Köhn 6.5, Leeroy Owusu 6, Godfried Roemeratoe 6 (82. John Yeboah -), Ulrik Jenssen 5; Dries Saddiki 5.5 (71. Görkem Sa?lam -), Pol Llonch 5.5 (71. Anargyros Kampetsis -), Ringo Meerveld 6 (82. Mats Köhlert -); Ché Nunnely 6.5, Elton Daniël Kabangu 6 (71. Kwasi Wriedt -) en Max Svensson 6.

NEC Nijmegen: Mattijs Branderhorst 7; Bart van Rooij 6.5, Cas Odenthal 6.5, Iván Márquez 6.5, Rodrigo Guth 6.5, Calvin Verdonk 6; Dirk Proper 6.5, Jordy Bruijn 7 (75. Javiet Vet -), Lasse Schöne 6, Magnus Mattsson 6.5 (82. Mikkel Duelund -) en Elayis Tavsan 6.5.

Man of the Match: Jordy Bruijn

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen