Cambuur herstelt zich niet van Friese derby; gelijk in Almelo

22 december 2021, 22:02

SC Cambuur heeft zich niet hersteld van de verloren Friese derby door 1-1 gelijk te spelen bij Heracles Almelo. In een slordige laatste wedstrijd van het jaar 2021 was het Heracles dat de beste kansen had, maar in een overwinning resulteerde dit niet; wel in het eerste gelijkspel van Cambuur. Net als eerder dit seizoen was het Michael Breij die het doelpunt voor Cambuur maakte, maar Orestis Kiomourtzoglou schoot Heracles langszij.

Cambuur kreeg na een uitstekende seizoensstart in de afgelopen twee weken twee uiterst pijnlijke klappen uitgedeeld. Eerst werden ze uit het bekertoernooi geknikkerd door NEC, waarna ook nog eens de Friese derby thuis met 1-2 verloren werd van sc Heerenveen. Ook zit trainer Henk de Jong nog steeds thuis vanwege een cyste in zijn hoofd, waardoor Pascal Bosschaart tijdelijk de eindverantwoordelijke is bij Cambuur. Veel negatief nieuws dus rondom de Leeuwarders, en dus was een overwinning in Almelo zeker welkom geweest.

Ook Kaj Sierhuis kon niet voorkomen dat de brilstand bij het rustsignaal nog op het bord stond. Wel kwam hij heel dichtbij, maar een geweldige redding van Sonny Stevens voorkwam de openingstreffer. Het tweede bedrijf begon eveneens rommelig, maar er was wel duidelijk meer intentie om te scoren van de kant van de geel-blauwen. Dit resulteerde na een uur spelen dan ook in de 0-1. Opnieuw was het invaller Breij die voor het doelpunt zorgde, net als eerder dit seizoen tegen Heracles. Na goed werk van Uldrikis kreeg hij de bal breed gespeeld en schoot hij uitstekend binnen.

Na die treffer begon het beleg van de Leeuwarder zestien. Heracles had ook in de tweede helft de beste kansen, maar verzilverde die steeds niet. De gelijkmaker hing een lange tijd in de lucht en na vele reddingen moest Stevens uiteindelijk toch toekijken hoe Kiomourtzoglou de bal van dichtbij langs hem tikte. Stevens kon een schot van Nikolai Laursen niet goed verwerken en Kiomourtzoglou was er als de kippen bij en maakte de 1-1.

Opstellingen en beoordelingen:*

Heracles Almelo: Blaswich 6; Fadiga 6, Rente 5.5, Knoester 6, Quagliata 5.5; Schoofs 5.5 (65. Sierra 6), De la Torre 5.5, Kiomourtzoglou 6.5; Laursen 5.5 (87. Szoke -), Sierhuis 6, Basacikolgu 5.5 (65. Bakis 6).

SC Cambuur: Stevens 6; Van der Meer 6, Mac-Intosch 6, Schouten 6, Bangura 6; Jacobs 5.5 (46. Breij 6.5), Hoedemakers 6, Maulun 5.5 (81. Paulissen -); Doodeman 5.5 (89. Tol -), Uldrikis 6.5, Kallon 6.

Man of the Match: Orestis Kiomourtzoglou

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen