Tiental Twente in minuut 95 met kater de winterstop in

22 december 2021, 23:03   Bijgewerkt: 22 december 2021, 23:47

FC Twente heeft 2021 niet afgesloten zoals het zo graag had gewild. Lange tijd leek het erop dat het met een tiental met 0-1 zou winnen van FC Utrecht, maar diep in de blessuretijd kwamen de domstedelingen nog langszij (1-1). Zo verzuimt Twente met een vierde plek de winterstop in te gaan en blijft het gat tussen de twee ploegen ongewijzigd. 

Hoewel het gat tussen de nummers zes en zeven van de Eredivisie op voorhand slechts drie punten bedroeg, was de mentale staat van beide clubs een wereld van verschil. FC Twente zat door de uitstekende prestaties op een roze wolk, terwijl Utrecht daar de afgelopen weken met een rotgang vanaf is gekukeld. Het bizarre contrast was misschien nog het mooist zichtbaar in de cijfers: FC Utrecht won de laatste twee maanden slechts één wedstrijd en Twente won de laatste twee maanden slechts één wedstrijd niet.

Er was echter één speler die nog in het rustige tempo van de rondo voorafgaand aan de wedstrijd was blijven hangen. Mike van der Hoorn dacht wat tijd te hebben, maar zag Van Wolfswinkel de bal van zijn voeten snoepen. De oud-Utrechter omspeelde vervolgens de keeper en zette Twente al na een kwartier op voorsprong. Vanaf dat moment nam Utrecht het betere van het spel over, maar paste het het tempo wat aan op de capaciteiten hun centrale verdediger.

Zo leek Twente de zaakjes aardig op orde te hebben en was het stiekem al aan het nadenken over wat het bij het kerstdiner zou gaan eten. De situatie kantelde echter toen Twente na rust plotseling met tien man kwam te staan. Michal Sadilek leek zijn kerstmaaltijd zelf te willen vangen en gebruikte zijn elleboog om Anastasios Douvikas knock-out te knuppelen en kon dus vertrekken.

Lars Unnerstall kon zich nog wel een keer onderscheiden door knap een kopbal van dichtbij van Django Warmerdam te pakken. Onwaarschijnlijk genoeg lukte het Utrecht alsnog de gelijkmaker binnen te werken. Invaller Othman Boussaid legde de bal in de 96e minuut voor en Mimoun Mahi kopte de bevrijdende treffer binnen. Door de remise heeft FC Twente de vierde plek in de Eredivisie weggegeven en gaat het als nummer zes de winterstop in. Utrecht ontsnapte in de blessuretijd aan een groot fiasco, maar ook de huidige zevende plek zal nog altijd voelen als een wanprestatie.

Opstellingen en beoordelingen*:

FC Utrecht: Maarten Paes 5,5; Arthur Zagre 6,5 (64. Django Warmerdam 6,5), Mike van der Hoorn 4, Mark van der Maarel 6, Quinten Timber 5,5; Joris van Overeem 4,5 (64. Sander van der Streek 5), Simon Gustafson 4,5 (71. Othman Boussaid -), Adam Maher 5, Mimoun Mahi 6, Anastasios Douvikas 5, Bart Ramselaar 4,5 (79. Remco Balk -).

FC Twente: Lars Unnerstall 6,5; Jayden Oosterwolde 6,5 (64. Gijs Smal 6), Mees Hilgers 6, Robin Pröpper 6,5, Giovanni Troupée 6 (86. Daan Rots -); Michal Sadilek 4,5, Michel Vlap 4,5 (54. Jesse Bosch 6), Ramiz Zerrouki 5,5; Virgil Misidjan 5,5 (64. Julio Pleguezuelo 6), Ricky van Wolfswinkel 6 (86. Manfred Ugalde -), Dimitrios Limnios 5,5 (86. Luca Everink -).

Man of the match: Robin Pröpper

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen