Slot trots op Feyenoord: "Dit had niemand van ons verwacht"

22 december 2021, 23:55

Arne Slot is tevreden met de prestatie van zijn Feyenoord tijdens de eerste seizoenshelft. De Rotterdammers hebben drukken maanden achter de rug en sloten 2021 af met een 0-3 overwinning bij sc Heerenveen. Dat was al de 31e wedstrijd van het seizoen voor de ploeg van Slot.

"We wisten natuurlijk dat we door alle voorrondes heel vroeg moesten beginnen", vertelde Slot voor de camera van ESPN. "Met de groepsfase erbij kom je dan al op 31 wedstrijden. Als ik naar de fysieke staat van de jongens kijk, zie ik dat er niet vanaf. Men zegt dat je sterker wordt van het spelen van wedstrijden en dat gaat voor ons wel op."

De afgelopen wekend zat er wat zand in de Rotterdamse motor. "Het is natuurlijk geen perfecte week geweest, daarom is het belangrijk dat je vandaag wint. We waren ontzettend goed aan de bal en hebben veel kansen gecreëerd. Het enige verwijt wat ik weer kan maken, is dat we niet snel genoeg afstand nemen van de tegenstander. Maar we hebben laten zien waar we toe in staat zijn."

Feyenoord opent de tweede seizoenshelft over een paar weken thuis tegen Vitesse. "We gaan de winterstop in met drie punten achterstand op Ajax en vier op PSV. Dan sta je er gewoon heel dicht bij en dat is iets wat niemand voorafgaand aan het seizoen had verwacht. Dat het wel zo is, plus het spel dat wij spelen, is een groot compliment naar de jongens toe."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen