Rensch legt emoties uit na goal: "Deze was voor hem"

23 december 2021, 08:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Devyne Rensch scoorde tegen Fortuna Sittard de derde treffer van Ajax en vierde dat met tranen. Het was een emotionele week voor de vleugelverdediger, die dit seizoen veelal genoegen moet nemen met een plek op de bank bij het eerste elftal van de Amsterdammers. In het met 5-0 gewonnen duel tegen de Limburgers maakte hij de negentig minuten vol.

"Toen ik die bal in het net zag gaan, was ik natuurlijk heel blij", begint de vleugelverdediger zijn verhaal voor de microfoon van ESPN. "Aan de andere kant was ik ook heel verdrietig. Gisteren is mijn oom begraven. Ik was er bij en dat was best wel emotioneel. Deze goal was van hem."

Rensch beleeft tot dusver een vreemd seizoen. Hij gaat kriskras door de verschillende competities heen. Ajax, Jong Oranje, Jong Ajax en het Nederlands elftal, bij alle vier de teams zat hij bij de selectie. "Van Keuken Kampioen Divisie naar de Champions League, dat is best lastig. Het was eerlijk gezegd best moeilijk om mijn hoofd erbij te houden, ik moest mijn draai weer een beetje vinden. Ik hoop dat ik die nu weer een beetje gevonden heb", aldus de verdediger, die tegen Fortuna mocht beginnen en afgelopen weekend mocht invallen in de Klassieker. Daar was hij doorslaggevend door een strafschop mee te krijgen, waardoor het 0-2 werd.

"Ik zag het wel een beetje aankomen dat ik geen basisspeler zou worden", erkent Rensch, die afgelopen seizoen zijn kans greep toen Noussair Mazraoui geblesseerd aan de kant stond. De Marokkaanse back begon dit seizoen fit en maakte een geweldige indruk, maar staat nu weer aan de kant. "Je hebt Nous en Jurriën Timber die daar kunnen spelen, dus er is altijd strijd, je bent nooit zeker van een basisplaats."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen