Slecht nieuws voor Ajax en PSV, Kudus luistert niet naar Ten Hag

23 december 2021, 16:22

Slecht nieuws voor Ajax en PSV: Sébastien Haller en Ibrahim Sangaré zijn definitief opgeroepen voor deelname aan de Afrika Cup deze winter. Het belangrijke duo voor de nummers één en twee van Nederland maakt deel uit van de selectie van Ivoorkust, waar ze samen spelen onder de hoede van bondscoach Patrice Beaumelle.

De keuzeheer heeft beide mannen opgeroepen voor de selectie voor de wedstrijden tegen in elk geval Algerije, Equoatoriaal-Guina en Sierra Leone. De kans is derhalve reëel dat Ivoorkust zich plaatst voor de volgende ronde van de Afrika Cup, waarvan het lang onduidelijk was of er gespeeld gaat worden. Dat had alles te maken met het coronavirus, maar er wordt wel degelijk gestart met het toernooi. Wilfried Zaha en Nicolas Pépé zijn andere blikvangers van de selectie van Ivoorkust. 

De Afrika Cup zal op 9 januari van start gaan en de finale wordt gespeeld op 6 februari. In het slechtste geval zijn Ajax en PSV hun speler dus vier wedstrijden kwijt. De Amsterdammers treffen FC Utrecht, Excelsior Maassluis (KNVB Beker), PSV en Heracles Almelo. Brian Brobbey wordt vermoedelijk gehuurd van RB Leipzig als vervanger van Haller. PSV treft in dezelfde periode Ajax dus en staat tegenover FC Groningen, Telstar (KNVB Beker) en AZ.

Lees ookOnana verlaat Ajax in januari tijdelijk

Kudus ook opgeroepen

Verder heeft ook Ajax-middenvelder Mohamed Kudus een oproep ontvangen voor de nationale ploeg van Ghana. Hoewel coach Erik ten Hag had aangegeven dat de middenvelder vanwege zijn blessureleed in Amsterdam moest blijven, is hij toch opgeroepen door de bondscoach Milovan Rajevac. Voormalig Ajax-target Kamal Deen Suleymana (Stade Rennais) maakt ook deel uit van de selectie en reist af naar Kameroen, waar het toernooi gespeeld wordt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen