'Beast' De Ligt gekozen tot beste elftal van Italië

23 december 2021, 18:55

Matthijs de Ligt (22) is aan de beterende hand bij Juventus dit seizoen en dat blijkt ook uit de statistieken. De Nederlandse centrale verdediger kreeg de laatste weken al veel lovende kritieken en is door OPTA Sports Italië gekozen tot het beste elftal van de eerste seizoenshelft. Vooral op basis van één statistiek sprong de oud-Ajacied eruit.

Het databedrijf berekende namelijk dat de verdediger slechts één keer voorbij gedribbeld werd in de eerste helft van het huidige Serie A-seizoen. Van alle verdedigers die minimaal zevenhonderd minuten speelde in de Italiaanse competitie is dat het laagste aantal. Daarmee verdiende hij een plekje bij de beste elf van de Serie A en vormt de defensie met ploeggenoot Juan Cuadrado (creëerde de meeste kansen van alle verdedigers), Gleison Bremer (meeste intercepties, meeste gewonnen luchtduels en meeste balveroveringen) en Theo Hernández (meeste assists).

Vanuit Juventus zijn De Ligt en Cuadrado de enige twee spelers die op het eervolle lijstje staan. Internazionale is de hofleverancier van het elftal: met keeper Samir Handanovic, Marcelo Brozovic en Hakan Calhanoglu is de koploper met drie spelers vertegenwoordigd op de lijst. Landgenoot Denzel Dumfries is weliswaar op stoom aan het raken, maar kreeg (nog) geen plek in het team.

Lees ook'Voorzichtige roep' voor aanvoerderschap De Ligt bij Juventus

De Ligt kende een moeilijke periode bij Juventus, maar lijkt weer helemaal terug bij de Oude Dame. In de laatste acht officiële wedstrijden in de Serie A miste de oud-Ajacied geen minuut onder Massimiliano Allegri. Met inmiddels de vijfde plaats is Juventus ook weer wat opgekrabbeld, nadat het deze voetbaljaargang dramatisch was begonnen.

Volledige team van de eerste seizoenshelft: Handanovic; Cuadrado, Bremer, De Ligt, Théo Hernández; Fabián Ruiz, Brozovic, Çalhanoglu, Pasalic; Vlahovic, Simeone.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen