'Ook Chelsea komt met miljoenen voor gewilde Dest bij Barça'

23 december 2021, 21:52

De clubs staan in de rij voor FC Barcelona-back Sergino Dest. De Amerikaan lijkt zijn langste tijd al te hebben gehad onder Xavi, die niet gecharmeerd is van de rechtsachter. In de winterstop zou hij mogen verkassen en de volgende in de rij geïnteresseerden is Chelsea. The Blues zou bijna 35 miljoen euro hebben gereserveerd voor een bod in januari.

Dat meldt het Engelse The Express althans, bevestigd door het Spaanse dagblad AS. Chelsea ziet Dest als goede vervanger van Cesar Azpilicueta, wiens contract in de komende zomer afloopt. De oud-Ajacied zou in het 5-3-2-systeem van Thomas Tuchel de concurrentie met Reece James moeten aangaan. Chelsea zou een kleine 35 miljoen willen bieden in januari.

FC Barcelona kan het geld goed gebruiken, omdat het in januari Ferran Torres gaat overnemen van Manchester City. Bovendien wil de club de loonkosten behoorlijk drukken, daarvoor staan met name Philippe Coutinho en Samuel Umtiti op de nominatie om te vertrekken. Met Dani Alves haalden de Catalanen echter al wel een nieuwe rechtsback op, waardoor een vertrek van Dest op te vangen is.

Lees ook: 'Dest moest plaatsmaken voor aanwinsten

Zeker is dat de verdediger goed in de markt ligt, want eerder kwam ESPN al met het gerucht dat Bayern München zeer concrete belangstelling heeft voor Dest. Zij zouden hem willen huren met een verplichte optie tot koop voor twintig miljoen. Een minder betrouwbaar gerucht uit de koker van opnieuw AS was dat Ajax en FC Barcelona zouden onderhandelen over een ruildeal tussen Mazraoui en Dest. Op die manier houdt Ajax nog iets over aan Mazraoui en heeft FC Barcelona een goedkope rechtsachter, die beter kan voldoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen