Schmidt baalt enorm van afwezigheid sterkhouder bij PSV

23 december 2021, 22:21

PSV-trainer Roger Schmidt vreest dat zijn ploeg sterkhouder Ibrahim Sangaré behoorlijk gaat missen. De middenvelder is opgeroepen voor de nationale ploeg van Ivoorkust en zal in de maand januari vanwege de Afrika Cup vermoedelijk volledig ontbreken. "Hij is echt een absolute sleutelspeler voor ons en voor ons spel. Hij heeft zich zó goed ontwikkeld in 1,5 jaar", zei de coach desgevraagd.

Tegenover het Eindhovens Dagblad ging de coach in op de aderlating die het was voor zijn elftal. Toch stond Sangaré dit seizoen eerder ook langs de kant met een schorsing en blessure. Zonder hem werd met 0-4 verloren van Feyenoord bijvoorbeeld. "Toch hebben we ook zonder hem goede wedstrijden gespeeld", doelde Schmidt op de 0-3 zege bij AZ en het 2-2 gelijkspel tegen Real Sociedad.

Wel staat in januari zonder Sangaré onder meer de topper tegen Ajax op het programma en in topduels liet de formatie van Schmidt zich nog te weinig zien tot dusver. Naast de nederlaag tegen Feyenoord ging het ook bij Ajax (5-0), tegen AS Monaco (1-2) en Real Sociedad (3-0) pijnlijk mis. Dat is 'een dingetje', erkende aanvaller Cody Gakpo tegenover het ED. "Voor die wedstrijden leef je, die wil je écht winnen. Dat moet maar eens gaan gebeuren."

Lees ook: Slecht nieuws voor Ajax en PSV

Tegenover ESPN sloot Schmidt zich aan bij die woorden van Gakpo. "Er is nog veel ruimte om ons te verbeteren", vond hij. Groot voordeel is in zijn ogen dat de ziekenboeg van de Eindhovenaren weer langzaam leegloopt. Dat PSV halverwege bovenaan de Eredivisie staat, zegt hem weinig. "We zijn past op de helft, alsof het rust is. Ik kijk er naar uit om voor de prijzen te vechten. Na de winterstop moeten we het laten zien."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen