Van Gaal heeft vertrouwen in WK én zichzelf: "Ik heb het allebei"

24 december 2021 – Louis van Gaal ziet kansen voor het Nederlands elftal om onder zijn leiding -net als in 2014 - goed te presteren op het WK. De coach vindt dat de ploeg van eigen kracht moet uitgaan en van die van Louis van Gaal zelf.

Van Gaal heeft vertrouwen in WK én zichzelf: "Ik heb het allebei"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Ja, dat lijkt me wel", begint Van Gaal tegenover het Algemeen Dagblad. "Het wordt gezien als arrogantie als je dat roept, maar als trainer gaat het om twee essentiële dingen: leiderschapskwaliteiten en inzicht in het spel en karakters van spelers. Ik kan moeilijk zeggen dat ik dat niet heb, ik heb het allebei."

"En kijk mijn curriculum maar na", gaat hij verder. "Bij alle clubs waar ik gewerkt heb, heb ik prijzen gewonnen. Waarom zou dat met het Nederlands elftal niet kunnen? Natuurlijk geloof ik daar in." Van Gaal acht het huidige Oranje sterker dan de selectie die hij in 2014 tot zijn beschikking had. "In de verdediging en op het middenveld, ja. Over de hele breedte bekeken is deze selectie ook sterker. Maar voorin niet: Robin van Persie en Arjen Robben waren van uitzonderlijke kwaliteit. Toch is mijn overtuiging dat we in 2022 met een andere speelwijze, ik noem het 1-3-4-3 of 1-3-4-1-2, sterker worden dan we nu zijn in 1-4-3-3. En dat we kunnen verrassen."

Lees ook: Louis van Gaal krijgt eigen bioscoopfilm in 2022

Van Gaal noemt de kwaliteiten van zijn selectie de grootste sleutel tot succes in Qatar. "Factor twee: de spelers moeten goed met elkaar door één deur kunnen en met de staf. Daarin zie je het leiderschap van de coach. En een derde factor is dat je ook een beetje geluk moet hebben. Maar geluk kun je zelf afdwingen."

Reacties

Oranje

gerelateerd