Na historisch seizoen is Vitesse 'the best of the rest' in Eredivisie

30 december 2021, 19:04

Het jaar zit erop in de Eredivisie. Ajax kroonde zich voor de 35ste keer tot landskampioen, in Europa werden de nodige coëfficiëntenpunten binnengeharkt en de drie promovendi presteerden boven verwachting. Er is meer dan genoeg om op terug te kijken. In deel XV van onze cluboverzichten: Vitesse.

Supporters van de Arnhemmers zullen extra balen dat zij dit seizoen het grootste deel van de wedstrijden voor de televisie hebben beleefd. Vitesse imponeerde afgelopen seizoen en ontpopte zich met attractief spel tot uitdager van de top-drie, resulterend in een knappe vierde plaats in de Eredivisie. Het leverde een Europees ticket op, waar Vitesse dit seizoen uitgroeide tot sensatie van de Conference League. De ploeg van Thomas Letsch stuntte tegen Tottenham Hotspur, pakte een spectaculair punt tegen Stade Rennais (3-3) en dwong mede dankzij een coronagolf bij Spurs de eerste Europese overwintering ooit af.

En dat terwijl de grootste ster van afgelopen seizoen al maanden moet toekijken. Smaakmaker Oussama Tannane werd begin dit seizoen uit de selectie gezet vanwege slecht gedrag. Vitesse leverde weliswaar flink wat kwaliteit in, maar kon ook zonder de middenvelder swingen. Daarvoor mag het vooral de uitstekend spelende Riechedly Bazoer danken. De middenvelder staat al heel dit jaar in het centrum van de defensie en is vanuit die positie dé vormgever van het Arnhemse succes.

Vitesse begon deze campagne nog wisselvallig, maar is de laatste weken uitstekend op koers voor het tweede Europese ticket op rij. Vitesse staat op de vierde plaats en is daarmee op koers voor opnieuw een ticket voor Europees voetbal. De best of the rest, die nog het meest in de buurt komt van de ongenaakbare traditionele top-drie, heeft slechts één punt voorsprong op de herrezen nummer vijf AZ. Lukt het Vitesse om de topprestatie van afgelopen jaar te evenaren?

Het hoogtepunt: zege op Spurs

Beste aankoop: Nikolai Baden Frederiksen

Hij bleek te licht voor het niveau bij Juventus, waar hij in de belofteploeg speelde. Vitesse gunde hem een kans op het hoogste niveau, die hij vooralsnog met beide handen aangrijpt. De 21-jarige Deen was dit seizoen vijf keer trefzeker in de Eredivisie, terwijl hij nog regelmatig pendelt tussen de bank en de basis. Baden Frederiksen vormt een levensgevaarlijk tandem in de voorhoede met partner in crime Loïs Openda.

De tegenvaller: Oussama Tannane

De doorbraak van: Daan Huisman

Sinds enkele weken ontpopt Daan Huisman zich als de directe opvolger van de geschorste Tannane. De negentienjarige middenvelder begon het seizoen nog als bankzitter en moest nieuweling Yann Gboho voor zich dulden, maar is de Fransman inmiddels voorbijgestreefd in de pikorde. Als nummer tien wacht Huisman nog op zijn eerste Eredivisie-doelpunt.

Eredivisie-cijfers

Duels: 38

Zeges: 19

Gelijke spelen: 8

Nederlagen: 11

Doelcijfers: 53 (voor), 51 (tegen)

Grootste zege: SC Cambuur - Vitesse 1-6 (4 december)

Grootste nederlaag: Ajax - Vitesse 5-0 (29 augustus)

Topscorer: Loïs Openda (14)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen