Blik op titelstrijd Europa: clubs nemen al voorschot op eremetaal

29 december 2021, 12:00

Direct na de jaarwisseling ontspint zich in de vijf grootste competities van Europa een fraaie titelstrijd. Wie worden de landskampioenen van Engeland, Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk? In de meeste landen lijkt er al een voorschot op het kampioenschap te zijn genomen. FCUpdate.nl zet de stand van zaken voor je op een rijtje.

Premier League

De hegemonie van Manchester City in de Premier League begint krankzinnige vormen aan te nemen. In de steenrijke en topclub-volle competitie veroverde de ploeg van Pep Guardiola liefst drie van de vier titels. Alleen Liverpool wist dat in 2020 te doorbreken. Grote kans dat Guardiola zijn ploeg ook dit seizoen weer naar het eremetaal gidst. Manchester City begon nog stroef aan het seizoen, maar draait de laatste weken op volle toeren. Momenteel lijken Liverpool en Chelsea de grootste uitdagers van de Cityzens. Het verschil op de ranglijst bedraagt zes punten.

La Liga

Dat FC Barcelona dit seizoen nog mee gaat doen om het kampioenschap, lijkt gezien de achterstand van achttien punten op de koppositie een utopie. Real Madrid maakt momenteel de grootste kans. De Koninklijke verscheen aan het kerstdiner met 46 punten, acht meer dan nummer twee Sevilla. Stadsgenoot en huidig kampioen Atlético Madrid lijkt eveneens geen bedreiging meer te gaan vormen. De ploeg van Diego Simeone kwakkelt en moet knokken om volgend jaar überhaupt in de Champions League actief te zijn. De Madrilenen hebben zeventien punten minder dan Real.

Bundesliga

De heerschappij van Manchester City waar we eerder over schreven, kan niet tippen aan die van Bayern München. Liefst negen landstitels op rij gingen naar de Rekordmeister en de tiende is onderweg. Niets lijkt ook dit seizoen het sterrenensemble uit München te kunnen stoppen. Bayern sloot het jaar af met zeven overwinningen op rij en heeft een riante voorsprong van negen punten ten opzichte van Borussia Dortmund. Nummer drie Freiburg werd zelfs op veertien punten gezet. Het lijkt een kwestie van tijd voordat Bayern de landstitel pakt, maar dat is inmiddels geen nieuws meer.

Serie A

Lange tijd waren AC Milan en Napoli ongeslagen, maar de twee titelkandidaten vertoonden in de laatste weken van het jaar barstjes. Dat kwam hen duur te staan, want Inter bleek de lachende derde. De ploeg van Denzel Dumfries en Stefan de Vrij heeft een riant gaatje van vier punten ten opzichte van Milan en Napoli en lijkt daarmee op koers voor titelprolongatie. Recordkampioen Juventus doet eigenlijk al niet meer mee. De club van Matthijs de Ligt heeft twaalf punten minder dan de nummer één.

Ligue 1

Ook Paris Saint-Germain is in recordtempo op weg naar de nationale hoofdprijs. Met het supertrio Lionel Messi, Kylian Mbappé en de momenteel geblesseerde Neymar maakte PSG nog niet enorm veel indruk, maar toch is de concurrentie uit het zicht verdwenen. Nummer twee Olympique Marseille heeft dertien punten minder dan PSG. De Parijse topclub is daarmee op weg naar sportieve revanche na de domper van afgelopen seizoen, toen het LOSC Lille was dat de prijs in ontvangst mocht nemen. De ploeg van Sven Botman bivakkeert dit seizoen in de middenmoot van Frankrijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen