Van Wonderen na dit seizoen weg als trainer Go Ahead Eagles

24 december 2021, 11:17   Bijgewerkt: 24 december 2021, 11:46

Go Ahead Eagles moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Kees van Wonderen maakt vrijdag op de website van de club bekend dat hij na dit seizoen stopt in de Adelaarshorst. Van Wonderen had een aflopend contract in Deventer.

"De reden daarvoor is eigenlijk niet spannend", begint de verklaring van de oud-verdediger. "Zoals voetballers soms toe zijn aan een nieuwe uitdaging, een nieuw avontuur, ben ik dat komende zomer ook. Dat betekent helemaal niet dat ik het niet naar mijn zin heb bij Go Ahead Eagles, integendeel zelfs. Maar je weegt alles goed af en luistert daarnaast naar je gevoel. Daar baseer ik vaker mijn keuzes op, zoals bijvoorbeeld mijn vertrek als assistent-bondscoach van het Nederlands elftal en het aantreden als hoofdtrainer van Go Ahead Eagles in 2020."

Nu het avontuur van Van Wonderen bij Go Ahead Eagles eindigt, lijkt de weg voor open te liggen richting FC Groningen. Die club maakte deze week bekend niet verder te gaan met hoofdtrainer Danny Buijs en Van Wonderen wordt in de wandelgangen genoemd als mogelijke opvolger. Ook Buijs' assistent Adrie Poldervaart krijgt geen nieuw contract bij de groen-witten. "Ik heb op dit moment nog geen idee waar mijn toekomst ligt.", zegt Van Wonderen. "Wel vond ik het belangrijk mijn keuze tijdig bekend te maken aan de clubleiding, zodat zij achter de schermen op zoek kunnen gaan naar een opvolger. Dat past in de prettige manier van werken bij Go Ahead Eagles: open naar elkaar toe, en begrip hebben voor ieders positie."

Lees ook: Buijs hoort geruchten over opvolger: "Dat fatsoen verdien ik wel"

Van Wonderen leidde Go Ahead Eagles vorig seizoen met een tweede plaats in de Eerste Divisie terug naar de Eredivisie. "Eigenlijk een soort kampioenschap", zegt hij op de clubwebsite. "En momenteel zijn we met z'n allen volop in de race voor een nieuw kampioenschap, in de vorm van handhaving in de Eredivisie. Ook nu dit mijn laatste seizoen is bij Go Ahead Eagles, blijft daar de volle focus op. Iedereen die mij ook maar een beetje kent weet dat er voor mij alleen 100% toewijding en focus bestaat."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen