Tadic hekelt kunstgras: "Bij Heracles net of je op de maan speelt"

24 december 2021, 13:12

Dusan Tadic is helemaal klaar met de kunstgrasvelden in Nederland. Dat laat de aanvoerder van Ajax weten in een gesprek met Voetbal International.

Het weekblad liet de aanvoerders van Ajax, PSV en Feyenoord bij elkaar aanschuiven voor een trio-interview. "Iedereen heeft het over dat veld van Sparta, dat heel slecht is, maar wat denk je van Heracles Almelo?", begint Tadic. "Och, dat is toch zo'n ramp. De bal gaat daar zijn eigen gang, je hoeft niet te dribbelen, de bal dribbelt zelf wel. Het is alsof je op de maan speelt."

Tadic vervolgt: "Stel, ik speel samen met Jens (Toornstra, red.). Ik weet dat hij een sterk rechterbeen heeft, dus speel ik 'm daarop in, liefst een beetje in de loop. Heeft totaal geen zin. Kunstgras slaat het hart uit het voetbal. Daarom vind ik dat we als topdrie op dit vlak nog meer moeten samenwerken. Laten we het gewoon niet meer accepteren. Ook dit raakt weer de toekomst van het Nederlandse voetbal."

Lees ook: Tadic keihard over kunstgras en eist actie van KNVB

"Ik speel er niet eens meer op, na al mijn blessures", vult PSV-aanvoerder Marco van Ginkel aan. Die heeft dat besluit genomen om de kans op nieuwe blessures in te perken. "Het zou misschien wel kunnen, maar het voelt niet goed, ik hou onbewust in, dus dan denk ik: Laat maar."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen