'Opmerkelijke huurtransfer naar andere La Liga-club voor De Jong'

24 december 2021, 15:15

Een bijzonder opmerkelijke huurtransfer lonkt voor Luuk de Jong. De spits speelt in de tweede seizoenshelft mogelijk voor Cadiz. Mundo Deportivo en Catalunya Ràdio claimen dat Barcelona, Sevilla en Cadiz akkoord zijn over een nieuwe huurtransfer van de 31-jarige Oranje-international.

Het is nu enkel nog aan De Jong zelf of hij een tijdelijke overgang naar de nummer negentien van La Liga ziet zitten. De Jong hoeft bij FC Barcelona niet te rekenen op speelminuten in de tweede seizoenshelft. Toch kwam de spits al in twaalf officiële wedstrijden uit voor de Catalanen, in de helft van die duels verscheen de voormalig PSV'er aan de aftrap.

Onder de nieuwe trainer Xavi Hernandez mocht De Jong één keer aan een wedstrijd beginnen. Toch zou Xavi het niet in hem zien zitten. Barcelona hoopte daarom met Sevilla tot een akkoord te komen om de huurdeal van De Jong in Camp Nou te beëindigen. Sevilla wilde dat enkel als er een andere club zou komen met belangstelling voor de Nederlander. Die lijkt zich nu in de vorm van Cádiz te hebben aangediend. La Razón schreef vorige maand al dat Sevilla bij belangstelling van meerdere clubs zou willen aansturen op winterse huurtransfer met een optie tot koop ter waarde van acht miljoen euro.

Lees ook: Doet Luuk de Jong namens Barcelona zijn oude club pijn?

De Jong heeft bij Sevilla nog een contract tot de zomer van 2023. In 2020 won hij met de club de Europa League en daarin had hij met een doelpunt in de halve en twee goals in de finale een groot aandeel.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen