Ook Ten Hag wilde Veerman: "Eén scout die het niet zag zitten"

24 december 2021 – Joey Veerman lijkt eindelijk zijn beoogde stap naar de top van Nederland te kunnen gaan maken. Feyenoord zou namelijk concrete belangstelling hebben voor de spelmaker van sc Heerenveen. Mike Verweij noemde het echter opmerkelijk dat Ajax zich niet gemeld heeft, want ook Erik ten Hag zou de middenvelder een interessante speler vinden.

Ook Ten Hag wilde Veerman: "Eén scout die het niet zag zitten"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Bij Ajax is iets geks aan de hand", stelde Verweij in de Telegraaf-podcast Kick Off. "Zoals ik heb begrepen is Ten Hag echt wel gecharmeerd van Joey Veerman. In de scouting stroomt het ene na het andere positieve rapport binnen. Maar er is één scout, Michel Doesburg, die het gewoon totaal niet in hem ziet zitten. Die heeft kennelijk zoveel power dat Ajax niet doorpakt."

De Ajax-watcher erkende dat de club Veerman nu ook niet direct nodig zou hebben. Hij stelde echter dat een aankoopbedrag van zes miljoen euro plus doorverkooppercentage een goede deal zou zijn voor Ajax, dat hem dan een halfjaar zou kunnen 'klaarstomen' voor meer speeltijd in het komende seizoen. Overigens lijkt het er volgens Valentijn Driessen op dat Feyenoord hetzelfde plan heeft. Volgens hem doet de club er goed aan om Veerman nu binnen te halen, om komende zomer Orkun Kökcü voor een bedrag tussen de tien en vijftien miljoen euro te verkopen.

Driessen is overigens wel kritisch als het gaat om de kwaliteiten van de Volendamse middenvelder. "Ik begrijp de twijfels over Veerman wel. Ik heb hem van de week zien spelen tegen Feyenoord, een topwedstrijd, en heb hem niet gezien. Hij speelt vanuit een rol als verdedigende middenvelder. Dan verwacht je ook dat hij mee omschakelt, maar dat doet hij gewoon niet. Dat zijn wel dingen die je mee moet nemen."

Reacties

Ajax

gerelateerd