Dubbel slecht nieuws voor FC Twente: schorsing en Afrika Cup

24 december 2021, 20:13   Bijgewerkt: 24 december 2021, 20:18

De eerste seizoenshelft zit erop, maar FC Twente-trainer Ron Jans kan alvast gaan beginnen met puzzelen. Het lijkt er namelijk op dat hij in de eerste wedstrijd na de winterstop basiskrachten Michal Sadílek en Ramiz Zerrouki zal moeten missen. Eerstgenoemde kreeg vrijdag een forse strafeis te horen na zijn rode kaart tegen FC Utrecht, terwijl Zerrouki werd opgenomen in de definitieve selectie van Algerije voor de Afrika Cup.

Die selectie werd vrijdag bekendgemaakt. Daarmee is het nu officieel dat Twente Zerrouki tijdens de Afrika Cup zal moeten missen. Het toernooi vindt plaats tussen 9 januari en 6 februari. In die periode staan voor Twente sc Heerenveen-thuis, AZ-thuis (beker), Willem II-uit en Vitesse-thuis op het programma. 

In de eerste twee wedstrijden lijkt Twente bovendien ook niet te kunnen beschikken over Sadílek. Hij kreeg een twijfelachtige rode kaart tegen FC Utrecht en kreeg vrijdag de strafeis te horen: drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Overigens lijkt het erop dat Twente het daar niet bij laat zitten. Volgens Tubantia en RTV Oost gaat de club in beroep. 

Afrika Cup

Uiteraard is Twente niet de enige Eredivisieploeg die last heeft van de Afrika Cup. Zo mist Ajax Sébastien Haller (Ivoorkust), André Onana (Kameroen) en Mohamed Kudus (Ghana) en moet PSV het stellen zonder Ibrahim Sangaré (ook Ivoorkust). In de Marokkaanse selectie was plek voor AZ-aanvaller Zakaria Aboukhlal en NEC-verdediger Souffian El Karouani.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen