Gakpo blij met 'winterkampioenschap': "Dan verdien je het ook"

24 december 2021, 20:47   Bijgewerkt: 24 december 2021, 20:58

PSV gaat de feestdagen in als de nummer één van Nederland. De Eindhovenaren pakten in een niet erg spraakmakend laatste duel de daarvoor benodigde drie punten tegen Go Ahead Eagles (2-0). Daarmee is volgens Cody Gakpo de doelstelling behaald.

"We moesten deze wedstrijd gewonnen winnen en bovenaan eindigen deze seizoenshelft", begon hij op de website van PSV. "Dat is gelukt. Echt spektakel zat er niet in, dan is het belangrijk dat je gewoon wint. We maakten snel een doelpunt om de controle te houden. Die momenten moet je pakken", aldus Gakpo, die zelf de wedstrijd een klein kwartier voor tijd in het slot gooide.

Het 'winterkampioenschap' dat die zege met zich meebracht, doet Gakpo goed. "Bepaalde wedstrijden hadden we beter moeten spelen, maar we staan bovenaan. Dan verdien je het ook. Nu moeten we dit doorzetten in de tweede seizoenshelft. Aan het eind van de rit willen we ook bovenaan staan in de competitie en daar werken we hard voor. Nu kunnen we na de 2-0 gaan genieten van de kerstdagen."

De voorsprong van de Eindhovenaren op achtervolger Ajax bedraagt nu één punt, die op Feyenoord vier. Na de winterstop staat er voor de ploeg van Roger Schmidt direct een pittig programma te wachten. Zo begint het uit bij FC Groningen, speelt het tussendoor in de beker tegen Telstar en wachten daarna achtereenvolgens Ajax-thuis, AZ-thuis en Vitesse-uit. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen