Bizar: Norwich City stuurde speler met koorts het veld in

24 december 2021 – Norwich City-manager Dean Smith deed vrijdag een opmerkelijke onthulling. In de laatste wedstrijd, thuis tegen Aston Villa (0-2), stuurde hij Chelsea-huurling Billy Gilmour namelijk gewoon het veld in, terwijl de speler op dat moment 39 graden koorts had.

Bizar: Norwich City stuurde speler met koorts het veld in

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

De actie, die in Engeland uiteraard tot de nodige ophef leidde, was een gevolg van de corona-uitbraak binnen de club. Smith moest al veel spelers missen, maar kon Gilmour wél opstellen. Ondanks zijn koorts, testte de twintigjarige middenvelder namelijk wel negatief. Hij speelde uiteindelijk zelfs negentig minuten.

Smith nam de verantwoordelijkheid voor de actie op zich, al legde hij wel uit dat ook de organisatie van de Premier League schuldig was. Norwich had namelijk een verzoek ingediend om de wedstrijd te laten uitstellen, maar daar werd geen gehoor aan gegeven. De afgelopen weken werden overigens wél de nodige wedstrijden uitgesteld vanwege corona-uitbraken bij verschillende clubs.

Lees ook: Boxing Day-schema steeds dunner: ook streep door duel Everton

Komende zondag, op Boxing Day, staat Norwich City in eigen huis tegenover Arsenal. Gilmour kan in dat duel weer in actie komen, zo verzekerde Smith. Tegen de nummer vier van de Premier League moet Norwich, waar ook Tim Krul basisspeler is, zien te stunten om van de laatste plaats in de competitie af te komen. 

Reacties

Premier League

gerelateerd