'Bayern heeft Haaland niet nodig en denkt aan andere klapper'

24 december 2021, 23:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het lijkt er niet op dat Bayern München de volgende bestemming wordt van Erling Haaland. Vele andere spelers van Borussia Dortmund maakten die pikante stap wel, maar Der Rekordmeister zelf is dit keer niet geïnteresseerd. In plaats daarvan gaan geruchten over een andere winterse transferklapper. 

Het was directeur Oliver Kahn die in de Süddeutsche Zeitung duidelijkheid verschafte over de vermeende interesse in Haaland. "Wij hebben Robert Lewandowski al. Hij zal ook de komende paar jaren nog dertig tot veertig doelpunten per seizoen voor ons blijven maken." Onlangs sprak voormalig directeur Karl-Heinz Rummenigge al een soortgelijke visie uit over de eventuele komst van Haaland.

Lees ook: Bayern krijgt Haaland-advies: "Ben er niet van overtuigd"

Vorig seizoen eindigde de teller van Lewandowski op 41 goals, waarmee hij het bijna vijftig jaar oude record van Gerd Müller (40 goals) uit de boeken schoot. Ook dit seizoen zet hij met negentien treffers uit zeventien wedstrijden weer ongekende cijfers neer. Haaland zelf doet dat overigens ook. Hij staat na elf duels - blessures hielden hem enkele weken aan de kant - op dertien treffers.

Raphinha

Deze winter lijkt Bayern overigens zeker niet stil te gaan zitten. Volgens het Braziliaanse TNT Sports zou de club Leeds United-sterkhouder Raphinha naar München willen halen. Voor de komst van de Braziliaan zou het liefst vijftig miljoen euro over hebben. De rechtsbuiten was dit seizoen goed voor acht goals en één assist in zestien wedstrijden. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen