Dumfries verwacht veel van Nederlands elftal op WK in Qatar

25 december 2021, 17:00

Denzel Dumfries denkt dat het Nederlands elftal op het WK in Qatar van volgend jaar hoge ogen kan gaan gooien. De verdediger van Internazionale heeft er veel voor over om bij dat toernooi aanwezig te zijn.

"Daar wíl ik niet bij zijn, daar móét ik bij zijn", vertelt hij aan Voetbal International. "Daar droom je van als jochie. Ik moet er dus voor zorgen dat ik heel veel minuten maak bij Inter. Want ik denk dat wij met Oranje op het WK tot veel in staat zijn. Vanaf het moment dat Ronald Koeman kwam, waren we een team in ontwikkeling. Inmiddels hebben we een heel ervaren groep."

Dumfries ziet het als een voordeel dat veel spelers bij Oranje al jaren met elkaar voetballen. "Kijk naar waar veel internationals spelen. Inter, Barcelona, Paris Saint-Germain, Juventus, Liverpool, Dortmund, Tottenham, Ajax en PSV. We hebben een goede mix van ervaren jongens en grote talenten. Juist doordat we al een aantal jaren samenspelen en steeds meer ervaring krijgen, mag je ook steeds meer van ons verwachten, denk ik. Ik doe dat in elk geval wel."

Lees ook: Dumfries trots na topmaand: "Ik ben zo blij"

Het maakt Dumfries niet uit in welke formatie Oranje de komende maanden gaat aantreden. Bondscoach Louis van Gaal wil langzaamaan in een vast systeem gaan werken. "Het is wat de bondscoach wil. Ik weet wel dat ik het laatste systeem tactisch steeds beter begrijp. Daar kan ik bij Oranje profijt van hebben. Dat er in Nederland mensen zijn die nog steeds denken dat dit geen aanvallend systeem is, vind ik raar. Bij Inter moeten we echt in de gaten houden dat we de restverdediging goed op orde hebben, zo aanvallend is het."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen