Afrika Cup-selectie Nigeria: Dessers ontbreekt, Okoye wél mee

25 december 2021, 17:35

Goed nieuws voor Feyenoord en Arne Slot, minder goed nieuws voor Cyriel Dessers: de spits behoort niet tot de selectie van Nigeria voor de Afrika Cup, die tussen 9 januari en 6 februari 2022 in Kameroen wordt gehouden.

Aanleiding is misschien wel het op tijd fit zijn van smaakmaker Victor Osimhen. De aanvaller van Napoli was zeer twijfelachtig na een onlangs opgelopen blessure in het Serie A-duel tegen Internazionale. Osimhen liep in dat duel breuken in zijn jukbeen en oogkas op. Osimhen moest geopereerd worden en zou lange tijd uit de roulatie zijn. Nu blijkt zijn herstel toch sneller te zijn verlopen dan aanvankelijk verwacht.

Voor Dessers was de kans op speeltijd bij Nigeria overigens niet groot, met namen als Alex Iwobi (Everton), Odion Ighalo (Al-Shabab), Samuel Chukwueze (Villarreal) en Kelechi Iheanacho (Leicester City) als concurrent-aanvallers.

Sparta Rotterdam-doelman Maduka Okoye gaat wel mee met Nigeria naar het Afrikaans kampioenschap. Hij is samen met Daniel Akpeyi (Kaizer Chiefs), Francis Uzoho (Omonia Nicosia) en John Noble (Enyimba Aba) één van de vier geselecteerde keepers. 

Lees ook: Kudus en Mazraoui niet naar Afrika Cup? "Is besproken"

Hoewel Okoye de enige Eredivisie-speler in de Nigeriaanse selectie is, gaan er wel voetballers mee met een verleden op het Nederlandse hoogste niveau. Waaronder William Troost-Ekong (voormalig FC Groningen en FC Dordrecht), Kenneth Omeruo (ex-ADO Den Haag) en Kelechi Nwakali en Ahmed Musa (VVV-Venlo). Ook Chidera Ejuke (SC Heerenveen), Sadiq Umar (ex-NAC Breda) en Taiwo Awoniyi (oud-NEC) hebben een Eredivisie-verleden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen