Go Ahead levert speler aan Afrika Cup: Bourhane mee met Comoren

25 december 2021, 18:06

Go Ahead Eagles kan bij de start van de tweede seizoenshelft geen beroep doen op Yacine Bourhane. De 23-jarige middenvelder maakt tijdens de Afrika Cup onderdeel uit van het nationale elftal van de Comoren.

De middenvelder draagt sinds dit seizoen het shirt van Go Ahead Eagles. In Deventer is het hem echter nog niet gelukt een basisplaats te veroveren. Bourhane, die door Go Ahead werd overgenomen van het Franse Niort FC, kwam tot dusver tot zes officiële duels bij de club uit de Adelaarshorst. Daarvan vier keer als invaller.

Toch was dat aantal wedstrijden blijkbaar genoeg om de bondscoach van het kleine voetballand te overtuigen van zijn kwaliteiten. De Comoren nemen het op de Afrika Cup op tegen Gabon, Marokko en Ghana in Groep C. Bourhane heeft al zeven interlands voor de Comoren achter zijn naam, maar wacht nog op zijn eerste doelpunt voor zijn land.

Lees ook: Go Ahead aast op middenvelder

De Afrika Cup wordt van zondag 9 januari tot en met zondag 9 februari gespeeld in Kameroen. Eerder werd zaterdag al bekend dat Sparta Rotterdam-goalie Maduke Okoye onderdeel uitmaakt van de Nigeriaanse selectie voor het Afrikaanse kampioenschap. Feyenoord-spits Cyriel Dessers ontbreekt in die selectie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen