Van der Sar over Onana-situatie en Pasveer-surprise

26 december 2021, 09:20

Edwin van der Sar baalt er nog altijd van dat Ajax er niet in is geslaagd om André Onana langer vast te leggen. De Amsterdammers wilden de samenwerking met de 25-jarige doelman graag verlengen, maar de onderhandelingen over een nieuw contract liepen op niets uit. Kent de contractsoap geen plottwist, dan zal Onana komende zomer Ajax transfervrij verlaten.

"We hebben geprobeerd hem te steunen, ook tijdens zaak zaak bij de CAS. Met Marc (Overmars, red.) hebben we uiteraard veel gesprekken gevoerd om hem voor de club te behouden. Dat is er niet van gekomen en dat doet best wel pijn", aldus Van der Sar in gesprek met Ajax TV. "Iedereen maakt zijn eigen keuzes en overweegt wat voor hemzelf het beste is. Dat rijmt niet altijd met het clubbelang."

Door de dopingschorsing van Onana was Maarten Stekelenburg een tijdje de eerste doelman van Ajax. Toen Stekelenburg geblesseerd raakte, verscheen Remko Pasveer onder de lat. Van der Sar had niet verwacht dat de 38-jarige doelman het zo goed zou doen. "Marc stond daar positiever in. Hij had zijn naam de afgelopen jaren al een paar keer genoemd. Remko heeft vanaf het moment dat hij hier is de verwachtingen overtroffen. In elk geval die van mij. Met zijn zelfvertrouwen en rust heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het elftal."

In navolging van Onana zou ook Noussair Mazraoui Ajax komende zomer transfervrij kunnen verlaten. Het is Ajax vooralsnog niet gelukt om het contract van de rechtervleugelverdediger te verlengen. "Als dit mode gaat worden, dan is dat bedreigend voor Ajax. Wij hebben transfersommen nodig om aan te kunnen blijven haken bij de Europese top. Marc en ik willen dit graag veranderen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Misschien moeten wij ons in enkele gevallen principiëler opstellen dan we nu doen", zei Van der Sar eerder deze week in Het Parool.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen