Van der Vaart zet Ajax-miskoop bij favorieten: "Altijd een show"

26 december 2021, 13:55

Rafael van der Vaart is nog altijd een graag geziene gast bij zijn oude club Hamburger SV. De 38-jarige voormalig profvoetballer werd door Bild zelfs gevraagd om zijn elf favoriete teamgenoten bij de Duitse club op een rijtje te zetten. In dat elftal is ook een plekje voor Thimothée Atouba.

"Als je Timi niet hebt zien spelen, dan heb je echt iets gemist", aldus Van der Vaart over de linksback, die tussen 2009 en 2011 bij Ajax speelde. "Het was altijd een echte show met hem als linksback. Hij was het entreegeld altijd meer dan waard. De trucjes en snelheid waarmee hij de rest te kijk zette, waren geweldig. In de kleedkamer was er altijd ruimte voor een grapje. Atouba is een van de coolste spelers die ik heb leren kennen."

Van der Vaart was zelf twee periodes (2005-2008 en 2012-2015) te vinden in Hamburg. Bij zijn favoriete teamgenoten is er ook ruimte voor landgenoten Khalid Boulahrouz, Joris Mathijsen en Nigel de Jong. "Godzijdank heb ik in mijn carrière maar heel zelden tegen deze topverdediger moeten spelen", aldus Van der Vaart over Boulahrouz. "Joris was betrouwbaarheid in levende lijve, Nigel was de uitsmijter voor onze verdediging."

Bij de overige spelers staat ook nog een aantal oude bekenden. Frank Rost, Sergej Barbarez, Daniel Van Buyten en Vincent Kompany zijn inmiddels gestopt met voetballen en hebben een andere funtie binnen de voetballerij. José Paolo Guerrero (clubloos), Heung Min Son (Tottenham Hotspur) en Hakan Calhanoglu (Internazionale) zijn nog wel actief. Van der Vaart stopte zelf in 2018 met voetballen en is momenteel werkzaam als assistent bij Esbjerg fB en analist.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen