'City mengt zich in spitsenstrijd, Ziyech krijgt extra optie'

26 december 2021 – Manchester City gaat zich komende zomer bij Borussia Dortmund melden voor Erling Haaland. De interesse in de spits uit Noorwegen neemt ondanks een doorlopend contract tot 2024 toe. City moet echter wel de strijd aangaan met andere gegadigden, die hun belangstelling eerder al lieten blijken.

'City mengt zich in spitsenstrijd, Ziyech krijgt extra optie'

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Volgens het Spaanse medium Sport is Haaland over een aantal maanden het grootste transferdoelwit voor de Engelse topclub. De koploper van de Premier League heeft de spitspositie dun bezet en neemt over een aantal dagen ook nog afscheid van Ferran Torres, die naar FC Barcelona vertrekt. Het is de bedoeling dat City pas in de zomer daadwerkelijk een nieuweling gaat halen.

Manager Josep Guardiola liet zich in gesprek met Daily Mail al kort uit over een nieuwe spits. "We hebben tot nu toe geen spits gehaald, maar we zullen vroeg of laat wel moeten. Dat gaat op een dag zeker gebeuren." City heeft concurrentie van onder meer Barcelona en probeerde eerder al zaken te doen met Dortmund. De Duitsers wilden afgelopen zomer niet meewerken.

'Ziyech krijgt ook optie in Serie A'
De geruchtenmolen rondom Hakim Ziyech draait inmiddels ook op volle toeren. De linkspoot kan bij Chelsea lang niet altijd rekenen op speeltijd en daar wil AC Milan volgens Calciomercato van profiteren. Ook Borussia Dortmund en Barcelona werden al genoemd als mogelijke bestemming. Chelsea wil de 28-jarige Ziyech graag verhuren met een verplichte optie tot koop.

Eredivisie

gerelateerd