Brugge sluit 2021 af met pijnlijke derby-nederlaag

26 december 2021, 15:20

Club Brugge heeft zondagmiddag opnieuw een steek laten vallen in de strijd om het kampioenschap in de Jupiler Pro League. De ploeg van trainer Philippe Clement ging 'op bezoek' bij stadgenoot Cercle Brugge met 2-0 onderuit. Zodoende kan koploper Union Sint-Gillis uitlopen.

In het Jan Breydel Stadion waren er basisplaatsen voor Noa Lang en Ruud Vormer. Bas Dost begon op de reservebank en kwam in de slotfase nog als invaller binnen de lijnen. In de eerste helft konden beide ploegen geen potten breken en bleef het 0-0. Lang had wel een kleine hoofdrol toen hij een onnodige gele kaart kreeg na gemopper op de scheidsrechter van dienst.

Na de thee kwam middenmoter Cercle ineens op voorsprong. Senna Miangue bleek scherp na geklungel in de achterhoede van Club en schoot van dichtbij de 1-0 binnen. Club bleek niet bij machte om iets terug te doen en kreeg in de slotfase via David Sousa ook nog de 2-0 om de oren. Lijstaanvoerder Union kan vanavond (18.30 uur tegen Gent) het gat vergroten tot negen punten.

Celtic voort druk op Van Bronckhorst op

In Schotland heeft Celtic zondagmiddag een gemakkelijke overwinning geboekt op laagvlieger St. Johnstone. De grootmacht won met 1-3 door doelpunten van Liel Abada (2x) en Nir Bitton. Christopher Kane deed wat terug, maar dat bleek afdoende. Celtic staat nu drie punten achter op Rangers. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst speelt om 16.00 uur tegen St. Mirren.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen