'Miljoenenaankoop in Barcelona gearriveerd en maandag gekeurd'

26 december 2021 – Nadat FC Barcelona een nieuwe lening heeft afgesloten, is er plotseling weer geld om over de balk te smijten. Al enkele weken draaide de geruchtenmolen op volle toeren en naar alle waarschijnlijkheid blijkt er in ieder geval één van waar te zijn: Barcelona gaat zich voor veel geld versterken met Ferrán Torres.

'Miljoenenaankoop in Barcelona gearriveerd en maandag gekeurd'

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Zowel Marca als transferspecialist Fabrizio Romano bevestigen dat Torres vandaag is geland in Spanje en inmiddels ook in Barcelona is aangekomen. De buitenspeler van Manchester City wordt morgen medisch gekeurd en de bevestiging wordt snel verwacht. Voor de buitenspeler wordt 55 miljoen euro uitgetrokken, maar dat bedrag kan nog oplopen tot 65 miljoen door bonussen.

FC Barcelona en Manchester City zijn er onderling al uit en ook is er een akkoord tussen de speler en de club. Alleen de medische tests kunnen nog roet in het eten gooien. Met Torres haalt Barcelona een 21-jarige Spanjaard binnen die niet alleen de competitie al kent, maar ook de beoogde speelwijze. Torres speelde van 2017 tot en met 2020 namelijk in de hoofdmacht van Valencia en speelt nu bij City onder Pep Guardiola.

Over Xavi wordt vaak gezegd dat hij qua speelstijl op één lijn ligt met Guardiola, waardoor Torres al een streepje voor heeft. Bij City kwam Torres tot 43 optredens in het eerste elftal, waarin hij zestien maal trefzeker was. Een voetblessure speelde hem tot nu toe echter parten dit seizoen, waardoor hij sinds half oktober al moet toekijken. De verwachting is dat hij begin januari wel weer helemaal fit is.

Premier League

gerelateerd