Gio blij met winterstop: ''Hebben nu tijd om een team te worden"

26 december 2021, 23:59

Giovanni van Bronckhorst is zijn periode bij Rangers FC uitstekend begonnen. In de competitie heeft hij nog altijd al zijn wedstrijden gewonnen, waardoor Rangers nu zes punten voor staat op nummer twee Celtic. Ondanks de zeven overwinningen, is Van Bronckhorst toch blij dat de winsterstop is aangebroken. Het was volgens hem namelijk niet makkelijk op halverwege het seizoen in te stromen.

Na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen St. Mirren vertelde hij op de persconferentie dat hij toe is aan een pauze. "Het is tijd om even rust te nemen. Wij beginnen zelf begin januari weer en dan hebben we ongeveer twee weken de tijd om ons voor te bereiden op de wedstrijd tegen Aberdeen en alles wat volgt. We hebben dus even de tijd om echt een team te worden."

Doordat Van Bronckhorst het stokje eind november midden in het seizoen overnam van Steven Gerrard, was het lastig om aan teambuilding te doen. "We kunnen die weken gebruiken om onze boodschap nog beter duidelijk te maken bij de spelers. Dus over de manier van spelen, over typen systemen en andere zaken."

Lees ook: Van Bronckhorst wint weer en presteert zelfs beter dan Gerrard

Desalniettemin is de Nederlandse oefenmeester onzettend trots op hoe zijn spelers het hebben opgepakt sinds zijn komst. "Ik ben heel blij met alle resultaten die we tot nu toe geboekt hebben. Het is lastig om midden in het seizoen te beginnen. Niet alleen voor mij, maar ook voor de spelers." Op 18 januari hervat Rangers de competitie weer. Op 2 februari staat The Old Firm tegen nummer twee Celtic op het programma.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen