Tuchel haalt uit naar Premier League: "Tien dagen op bed gelegen"

27 december 2021, 07:47

Thomas Tuchel heeft flink van zich afgebeten richting het bestuur van de Premier League. Hoewel steeds meer duels op het Engelse hoogste niveau worden afgelast vanwege coronabesmettingen, moest Chelsea ook op Boxing Day gewoon weer in actie komen.

The Blues deden dat desondanks succesvol en wonnen met 1-3 op bezoek bij Aston Villa. Toch Tuchel liet na de wedstrijd zijn onvrede blijken. "Ze dwingen ons om te spelen, en we spelen nog twee bekerwedstrijden meer ook", zegt hij tegen Sky Sports. "We spelen tegen ploegen waarvan wedstrijden zijn uitgesteld. Dat kan niet de bedoeling zijn."

Tuchel vindt het vooral krankzinnig dat er in deze tijd maar drie keer mag worden gewisseld bij duels in de Premier League. "Die extra twee wissels zijn uitgevonden vanwege het coronavirus", zegt hij. "In Europa hebben ze een winterstop, maar hier spelen we door en komt alles op het bordje van de spelers terecht."

Lees ook: Volgende afgelasting in PL

Tuchel geeft Lukaku als voorbeeld "Romelu speelde een goede wedstrijd, maar hij is er nog niet klaar voor. We hebben allemaal tien dagen op bed gelegen met de griep. Ik ben erg onder de indruk van mijn spelers, maar ik maak me ook super veel zorgen", aldus de voormalig Borussia Dortmund-trainer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen