Geweldig nieuws NEC: mogelijk duizenden fans in stadion

27 december 2021, 14:38

NEC is maandag begonnen aan de reparatie van het thuisstadion. Een deel van het uitvak bezweek twee maanden geleden tijdens de Gelderse derby door feestende supporters van Vitesse, waardoor de Nijmegenaren nog langer dan de andere clubs achter gesloten deuren moesten spelen.

De Gelderlander schrijft dat de betonnen platen onder het uitvak zijn verstevigd en dat er stalen strips zijn geplaatst. Daardoor is het ijzer in het beton weer in goede staat. Dat bleek na grondig onderzoek het probleem, waardoor een deel van het tribunevak kon bezwijken. Tot grote opluchting vielen er geen gewonden bij het incident.

Het leidde desondanks tot veel werk voor de Nijmegenaren, die daardoor voor de afgekondigde coronamaatregelen al zonder publiek moesten spelen. "We gaan nu continu door tot de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo op 15 januari. We hopen dan al 7.000 of 7.500 toeschouwers te kunnen ontvangen", zegt algemeen directeur Wilco van Schaik.

De coronamaatregelen lopen echter tot 18 januari. "Daarna gaat het werk gewoon door en kunnen we met de week meer toeschouwers verwelkomen. We hopen zo spoedig mogelijk in een volledig gevulde Goffert te voetballen. Dit is een enorm arbeidsintensieve opdracht", zegt Van Schaik over het project dat tussen de 500.000 en 1.000.000 euro gaat kosten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen